Електричний кросовер Skoda: перші фото

0
610

3 березня Volkswagen показав свій перший електричний кросовер – ID 4 . Незабаром аналогічні моделі повинні з’явитися і в інших марок, що входять в концерн Volkswagen AG. Однією з перших на черзі стоїть Skoda Enyaq. Передсерійні прототипи першого електрокросса Шкоди були помічені під час їздових тестів.

Поки багато панелі кузова приховані під маскують накладками, тому судити про зовнішність передчасно. Задні ліхтарі виконані в дусі Kodiaq, але це теж всього лише ілюзія. Ймовірно, деякі стилістичні рішення будуть перейняті у торішнього концепту Skoda Vision iV .

Enyaq (назва походить від ірландського жіночого імені Enya, яке означає «джерело життя») побудований на єдиній платформі MEB, яка лежить в основі всіх свіжих електромобілів німецького концерну.

Ймовірно, істотних технічних відмінностей Skoda Enyaq від Volkswagen ID.4 передбачено не буде. Про останній офіційно відомий лише запас ходу (500 км). Очікується, що віддача електромоторів за прикладом хетча ID.3 складе 150 або 204 к.с. Повнопривідна версія з двома електродвигунами зможе похвалитися потужністю 306 к.с.

Офіційна презентація Skoda Enyaq пройде пізніше в 2020-м. Серійне виробництво почнеться в 2021 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!