Канадець витратив 140 тисяч доларів на реставрацію старого Volkswagen Golf (фото)

0
1825

Компанія Volkswagen розповіла про власника Volkswagen Golf GTI 1983 року випуску з Канади, який витратив на реставрацію хетчбека 12 000 годин і 140 000 доларів.

Дерек Спретт купив свій Golf у віці 21 року, коли ще навчався в коледжі. Він подорожував на машині по Каліфорнії зі своєю майбутньою дружиною і тоді остаточно і безповоротно полюбив обох. Втім незабаром автомобіль був проданий.

У 2011 році, коли Дереку, колишньому генеральному директору великої компанії, виповнилося 50 років, він вирішив віддати данину поваги своїй першій автівці. Чоловік знайшов і купив під відновлення точно такий же Golf, випущений в той же день, що і його хетчбек.

На реставрацію цього Volkswagen Golf пішло 7 років, а точніше – 12 000 годин і 140 000 доларів. Дерек Спретт відновив або замінив на сучасну практично кожну деталь хетчбека, починаючи від дрібних елементів інтер’єру і закінчуючи трансмісією. Так, крім відновленого кузова, автомобіль отримав запуск двигуна з кнопки, підігрів сидінь, електричні склопідйомники і цифрову приладову панель, а також сучасну гальмівну систему. Стандартний 91-сильний двигун об’ємом 1,8 літра був замінений на більш продуктивний агрегат потужністю 220 к.с..

Після завершення робіт Дерек знову відправився на Volkswagen Golf подорожувати Каліфорнією, на цей раз разом зі старшим сином.

На цьому 50-річний канадець не планує зупинятися і вже готується до наступного проекту: тепер він хоче перетворити Volkswagen Beetle 1961 року на електрокар.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!