Cамостійна мийка авто: на що звернути увагу

0
3052

Незважаючи на те, що зараз існує чимала кількість відповідних сервісів, вартість їх послуг в деяких випадках явно завищена. Тому багато хто воліє мити авто своїми руками. Важливо розуміти, як правильно мити машину, оскільки неправильна мийка може зіпсувати зовнішній вигляд авто.

Як часто мити машину?

Думки автовласників тут розділяються – одні кажуть, що мити машину потрібно регулярно, 2-3 рази в тиждень, інші – що часте миття псує покриття і призводить до корозії. При цьому обидві сторони в чомусь мають рацію.

Переваги самостійної мийки авто

Головними плюсами такої процедури є:

  • можливість помити машину в будь-який час у себе в гаражі;
  • самостійне визначення якості миття;
  • мінімальні фінансові витрати;
  • можливість оцінити стан кузова авто і його покриття в процесі мийки.

Як мити машину автомийкою

  • підготовте місце, де є злив стічних вод і розетка електромережі. Не варто мити машину на сонці, оскільки його промені можуть швидко сушити хімію;
  • заглушіть двигун і перевірте, щоб всі дверцята і скла були щільно закриті, щоб вода під тиском не потрапила в салон.

Етапи мийки автомобіля:

  1. Нанесення миючого засобу. Авто слід мити, не змочуючи попередньо поверхню кузова, так як автошампуні спеціально розроблені для нанесення на сухий бруд, дозволяючи позбавитися від розводів. Наносити засіб знизу-догори.
  2. Ополіскування. Видаляти суміш шампуню і бруду варто в тому порядку, в якому наносився засіб – знизу-догори. Так ви ретельніше приберете весь бруд. Після того, як весь бруд буде змитий, слід ще раз сполоснути покриття чистою водою.
  3. Просушка крапель. Протріть вимиту машину сухою м’якою ганчіркою для видалення крапель, які можуть залишити плями після себе. Після цього можна додатково нанести віск для полірування кузова. Починати слід з даху і поступово рухатися вниз по прямій вертикальній або горизонтальній лінії. Важливо уникати кругових рухів.

Всі ці рекомендації стануть ідеальними, якщо ви хочете помити чорну машину, не залишивши розводів.

Миття машини після фарбування і в мороз

Після фарбування мити авто небажано в перші 14 днів – цей процес може пошкодити свіжий шар. Перші 2-3 миття потрібно бути обережними і мити машину м’якою щіткою і слабким струменем води. Важливо також не застосовувати автошампунів і поліролі в цей період.

Чи можна мити машину в мороз? Можна! Але не гарячою водою. Також не варто використовувати занадто високий тиск струменя. При мінусовій температурі повітря важливо пам’ятати про обробку гумових ущільнювачів і дверних замків.

Як вибрати мийку високого тиску

Принцип роботи автомобільних мийок однаковий для всіх моделей і не важливо купити автомийку якої моделі ви вирішили. На які технічні характеристики мінімийок потрібно звернути увагу ще до першого миття?

  • клас миття – побутові або професійні моделі. Для самостійного миття машини цілком достатньо першого типу. Також існують універсальні мийки високого тиску;
  • довжина шланга – впливає на зручність роботи. Оптимальний варіант – 7-9 метрів;
  • тиск – рекомендується в межах 110-130 Бар. Це значення забезпечить відповідний натиск;
  • продуктивність – показує витрати води. Мийки високого тиску для машини зазвичай витрачають близько 600 літрів на годину;
  • функція забору води – необхідна, якщо планується забір води з джерел без доступу до водопроводу;
  • матеріал корпусу – оптимальним варіантом є міцний пластик. Він не схильний до корозії, не навантажує сам апарат і не підвищує ціну пристрою;
  • тип насадок – за допомогою віялової насадки зручно змивати пінний концентрат з авто, а для максимального видалення бруду краще взяти насадку роторного типу.

Дотримуючись цих простих порад ви зможете підібрати необхідну мінімийку і самостійно помити свій автомобіль.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!