Названі найнадійніші автомобілі у світі

0
2204
Названі найнадійніші автомобілі у світі

Аналітики консалтингової компанії JD Power провели опитування власників трирічних автомобілів і виявили найбільш надійні марки в світі.

Переможцем в 2019 році став південнокорейський бренд Genesis, пише Motor .

Всього експерти опитали по 100 власників автомобілів кожного бренду і проаналізували кількість проблем, з якими вони зіткнулися за два роки експлуатації. При цьому скарги ділять на кілька категорій, але враховують все: починаючи від виходу з ладу фар і закінчуючи проблемами з підключення смартфона через Bluetooth, а також переоціненими водієм можливостями асистують систем.

За підсумками опитування, виробником найнадійніших автомобілів стала південнокорейська марка Genesis: у двох моделей виявили 89 скарг на 100 автомобілів. На другому місці опинився Lexus, у якого зафіксували 100 скарг, а третє місце дісталося «Бьюїк» з результатом 103 скарги. При цьому Genesis бере участь в рейтингу вперше – за правилами, автомобілі бренду повинні продаватися на ринку не менше трьох років, щоб взяти участь в дослідженні.

На останніх місцях рейтингу розташувалися чотири виробники, у яких на кожну машину надійшло в середньому по дві скарги від кожного власника. У їх числі: Volvo (185 скарг), Jaguar (186 скарг), Chrysler (214 скарг) і Land Rover з рекордним показником в 220 скарг на 100 машин.

До цього вісім років поспіль перше місце в рейтингу найбільш надійних трирічних автомобілів утримував Lexus. У минулому році він покращив свій показник з 106 проблем до 100, проте все одно був зрушений на друге місце маркою Genesis. Південнокорейський бренд вже брав участь в дослідження JD Power, але тільки як новий автомобіль – в цій категорії він дебютував з другого місця, а потім двічі ставав лідером.

Крім того, експерти відзначили поліпшення середнього показника по індустрії. Він зменшився лише на два пункти (з 136 до 134 проблем), проте за словами організаторів, цей показник – кращий за останній 31 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!