Названі ознаки швидкої заміни акумулятора

Агентство «За кермом» призвело перелік ознак, згідно з якими можна визначити, що акумулятор авто найближчим часом доведеться міняти.

0
198

Фахівці відзначають, що термін служби автомобільних акумуляторів залежить від погодних умов експлуатації, характеру їзди і стану самої машини. У той же час в середньому акумулятор може пропрацювати від 4 до 5 років або приблизно 100 000 км пробігу.

В першу чергу, треба звернути увагу на зовнішність акумуляторної батареї. Зокрема, необхідно перевірити, чи немає на ній патьоків або пошкоджень, тріщин. Особливо це актуально взимку, коли є загроза замерзання електроліту в незарядженою АКБ. Якщо були виявлені фізичні ушкодження батареї, її варто міняти. Ще одним простим методом діагностики є моніторинг вічка на акумуляторі, проте він є не на всіх батареях.

Крім звичайного огляду, потрібно перевірити і справність бортового електроустаткування. Таким чином, напруга при вимірі тестером при вимкненому двигуні і повністю зарядженому АКБ має сягати 12,6 – 12,7 В. Якщо датчик демонструє нижче 12,3 В, це означає, що акумулятор більше не дозаряджається. АКБ варто зарядити і знову подивитися, якщо напруга не відновиться, то батарею необхідно змінювати.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!