Топ-10 електромобілів за запасом ходу

0
374

Останні роки виробники авто постійно радують новими моделями електромобілів. Кожна компанія намагається придумати «фішку», яка буде звертати на себе увагу покупця. Однак є один показник, який важливий для всіх без винятку електрокарів – запас ходу.

Саме обмежені можливості батареї найчастіше стають головною причиною, через яку люди відмовляються від покупки автомобіля на електричній тязі.

Які ж моделі сьогодні мають найбільший запас ходу? Щоб відповісти на це питання, MMR.net.ua вивчив сучасний ринок електрокарів і обрав 10 найбільш «далекобійних» автомобілів на батарейках.

Щоб рейтинг вийшов максимально коректним, при його складанні ми враховували запас ходу, встановлений по WLTP – міжнародному стандарту оцінки паливної ефективності електромобілів. На сьогодні це один з найбільш об’єктивних способів визначення реального запасу ходу електричних авто.

Кращі електромобілі по запасу ходу: ТОП-10

У добірці моделі вказані в зворотному порядку – від меншого до більшого запасу ходу. Всі дані по запасу ходу розраховувалися по циклу WLTP.

  1. Porsche Taycan Turbo S (412 км)

Топова версія Porsche Taycan оснащується батареєю ємністю 96 кВт*год. Акумулятор можна зарядити за п’ять годин. А на швидку зарядку до 80% піде всього 15 хвилин.

Максимальна дистанція для «Тайкана» – 412 кілометрів.

Porsche також обіцяє випустити «дальнобійну» версію електрокара, яка зможе проїжджати на одному заряді близько 500 кілометрів. Імовірно, така модифікація буде мати задній привід і менш потужну силову установку.

Porsche Taycan можна замовити у офіційних дилерів в Україні. Стартова ціна – 2.6 млн гривень.

  1. Mercedes-Benz EQC 400 4Matic (417 км)

Продажі Mercedes-Benz EQC стартували в травні 2019 року. Електричний кросовер отримав батарею ємністю 85 кВт*год і два електричні мотори – по одному на кожній осі.

Сумарна віддача моторів – 408 кінських сил і 760 Нм крутного моменту.

Від стандартного зарядного пристрою, який йде в комплекті з автомобілем, EQC можна зарядити приблизно за 12 годин. Швидка зарядка дозволяє «заправити» батарею на 80% за 34 хвилини.

Стартова ціна Mercedes EQC в Європі – 71 300 євро. Можливо, в майбутньому з’являться і більш бюджетні версії. Також не виключено, що німці випустять версію з одним мотором і, відповідно, більшим запасом ходу.

Mercedes EQC не представлено офіційно в Україні.

  1. Audi E-tron 55 quattro (417 км)

E-tron – перший серійний електромобіль Audi. Кросовер має більш ємну батарею, ніж Mercedes EQC, – 95 кВт*год. Втім, корисний об’єм їх батарей відрізняється не сильно. До того ж E-tron більше, а це означає, що і витрата енергії у нього вище. Як результат, за циклом WLTP обидва електрокара мають однаковий запас ходу.

У базі Audi E-tron приблизно на 10 000 євро дорожче свого «мерседесівського» побратима. Стартова ціна кросовера – 80 000 євро.

Одна з фішок E-tron – він може оснащуватися камерами замість зовнішніх дзеркал заднього виду, зображення з яких виводиться на спеціальні монітори. Дана опція є в країнах, де законодавство не забороняє подібні нововведення.

В Україні Audi E-tron офіційно не представлений.

  1. Hyundai Kona Electric (449 км)

Hyundai Kona Electric має відмінний показник запасу ходу – майже 450 кілометрів. І це при тому, що електромобіль оснащений відносно невеликий батареєю – близько 67 кВт*год.

Електричній «Коні» вдалося обійти своїх конкурентів від Mercedes і Audi, маючи менший акумулятор, завдяки тому, що у корейського електромобіля всього один мотор. А це означає, що й енергії вона потребує набагато менше.

Kona Electric доступна для замовлення у офіційних дилерів Hyundai в Україні.

  1. Kia e-Soul (452 ​​км)

Європейська версія електричної Kia Soul була представлена ​​в березні 2019 року на автосалоні в Женеві. Електромобіль отримав нове позначення – e-Soul – і більш ємну батарею на 67.1 кВт*год.

Новий акумулятор дозволив збільшити запас ходу e-Soul до 452 кілометрів.

Кросовер оснащується електричним мотором, який здатний видавати більше 200 кінських сил потужності і майже 400 Нм крутного моменту. З місця до «сотні» електрокар розганяється за 7.6 секунди.

Kia e-Soul офіційно представлений і в Україні.

  1. Kia e-Niro (455 км)

Kia e-Niro оснащується такою ж батареєю, як і Kia e-Soul – на 64 кВт*год. Однак по циклу WLTP електрична «Ніро» на одному заряді проїжджає на кілька кілометрів більше – у електрокара нижче середній показник споживання електроенергії.

Силові агрегати у e-Soul і e-Niro також ідентичні. Правда, до «сотні» другий електрокар розганяється повільніше – за 7.8 секунди.

e-Niro також доступна для замовлення у офіційних дилерів Kia в Україні.

  1. Tesla Model X Long Range (507 км)

Model X – перший електричний кросовер Tesla. Автомобіль оснащується батареєю на 100 кВт*год, що дозволяє йому проїжджати більше 500 кілометрів на одному заряді.

Правда, такий результат демонструє не найкрутіша Model X. Якщо ви хочете заряджену версію кросовера, то доведеться миритися з меншим запасом ходу – 485 кілометрів.

Електромобілі Tesla не представлені в Україні офіційно. Однак їх популяризацією активно займаються «сірі» дилери.

  1. Jaguar I-Pace (508 км)

Jaguar I-Pace – на сьогодні єдиний електричний кросовер преміального класу, який представлений в Україні офіційно.

I-Pace оснащується двома електричними моторами, сумарна потужність яких становить 400 кінських сил. Крутний момент агрегатів – майже 700 Нм. Ці показники дозволяють електромобілю розганятися до «сотні» за 4.8 секунди – на 0.3 секунди швидше, ніж Mercedes EQC.

Ємність батареї Jaguar I-Pace – 90 кВт*год. Від побутової розетки її можна зарядити за 13 годин 30 хвилин. Швидка зарядка дозволяє «заправитися» на 80% за 40 хвилин.

  1. Tesla Model 3 Long Range RWD (600 км)

Model 3 прийнято вважати бюджетної версією Tesla. Хоча назвати цей електромобіль дешевим язик не повертається. У США ціни на дану модель стартують з $ 41 400.

«Найдалекобійніша» Model 3 оснащується батареєю на 75 кВт*год і одним електромотором, розташованим на задній осі. Агрегат видає 287 кінських сил і 416 Нм крутного моменту.

З місця до «сотні» Model 3 розганяється за 5.3 секунди. А її максимальна швидкість – 225 кілометрів на годину.

  1. Tesla Model S Long Range (610 км)

Tesla Model S – світовий рекордсмен за запасом ходу серед серійних електромобілів. З батареєю на 100 кВт*год і двома електромоторами ліфтбек може проїхати на одному заряді більше 600 кілометрів.

При цьому динамічні характеристики Model S можна порівняти зі спорткарами. Так, наприклад, до 100 км/год ця модель електрокара розганяється за 3.8 секунди. Якщо ж ми візьмемо модифікацію Ludicrous Performance, то показник буде і зовсім 2.6 секунди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!