Categories: Авто

Названі 5 головних помилок на мийці, які можуть зіпсувати ваш автомобіль

Share

Твоя МАШИНА розповість про 5 головних помилок на мийці, здатних призвести до неприємних наслідків для кузова і бортової електроніки вашого автомобіля.

В першу чергу, фахівці радять не довіряти тим, хто говорить, що шар бруду захищає лакофарбове покриття від піску, солей й абразивний частинок. Насправді ж все навпаки: чим більше бруду на кузові машини, тим важче його «безболісно» усунути. Саме тому краще заганяти авто на мийку хоча б один раз в тиждень. Так ви зможете продовжити термін служби ЛФП, зберігши його в хорошому стані на довгі роки.

Наступним головним ворогом лакофарбового покриття є перепад температур. Мова йде про прямі  сонячні промені та ситуації, коли на розпечений кузов машини виливаються потоки холодної, а іноді й крижаної води. Наслідки у вигляді мікротріщин, які почнуть пропускати вологу і спровокують корозію, проявляться через деякий час. Уберегти себе і, найважливіше, кузов від подібних випадків можна шляхом звичайного провітрювання салону, або ж використанням теплої, а не холодної води при митті транспортного засобу.

Також типовою помилкою багатьох автомийників в зимовий час – неповне висушування кузова і його елементів після мийки, що зазвичай призводить до блокування замків, дверей, бачка і кришки паливного бака, бічних дзеркал (у яких є функція складання) і ручок дверей. Щоб уникнути цих проблем експерти рекомендують заздалегідь простежити, щоб мийники насухо протирали дверні ущільнювачі, отвори й інші схильні до примерзання елементи авто.

Багато хто, напевно, знає, що чистий підкапотний простір машини – перевага при її продажу, яка підтверджує дбайливе і уважне ставлення до неї з боку власника. Проте, довіряти мийку автомобіля під капотом краще професіоналам. Звичайна мийка високого тиску може завдати серйозні пошкодження проводці, радіатору, свічкам запалювання, і в підсумку вам доведеться витратити багато грошей, нервів і часу.

Ну і накінець фахівці радять звернути увагу на близький контакт з водою при митті автомобіля. Мити машину «Керхером» і дуже близько підносити його «сопло» до кузова допомагає ефективніше і швидше збити бруд, проте той тиск, з яким викидається вода (до 140 бар) володіє руйнівним для кузова ефектом. Поверхневий захисний шар вібрує, і фарба покривається мікротріщинами, утворюючи осередки корозії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Мийка

Останні записи

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024