Гібридний кросовер від Toyota «знищить» конкурентів в наступному році

На базі хетчбека Yaris японський бренд підготує «вбивчий» компактний SUV.

0
686

Серійних продажів нового кросовера, зробленого «за подобою» Toyota Yaris доведеться почекати як мінімум до початку наступного року, проте вже зараз стало відомо, що презентація лаконічного SUV пройде в третьому кварталі 2020 року. Японська компанія заявила про свої наміри «увірватися» в сегмент доступних кросоверів дрібних габаритів в кінці 2019 року, однак зараз стали відомі перші подробиці.

 

Зокрема, безіменний поки автомобіль побудують на базі популярного хечтебка Toyota Yaris четвертого покоління, а в модельній лінійці автогіганта SUV розташується на «сходинку» нижче, ніж кросовер Toyota C-HR. Архітектура TNGA-B передбачає збільшення довжини і дорожнього просвіту нової моделі Toyota, також конструктори заявили про наміри розширити кузов авто, щоб забезпечити задніх пасажирів великою кількістю вільного простору.

Якщо до серії кросовер дійде саме таким, яким його хочуть бачити творці, то це буде означати, що за габаритами Toyota Yaris SUV порівнянна з Skoda Kamiq і Citroen C3 Aircross. Однак очевидно, що конкурентами кросовера стануть інші, більш дешеві паркетники, щоб японська компанія зайняла лідируючі позиції в ще одному сегменті.

Також відомо, що автомобіль обзаведеться гібридною силовою установкою, яка передбачає 1,5-літровий мотор на 3 циліндра, що видає 115 сил і агрегує з літій-іонною батареєю, непозначеному поки що ємності. В даному поєднанні кросовер від Toyota отримає здатність пересуватися в міському режимі, використовуючи виключно електротягу -в сегменті компактних SUV аналогів «японцеві» просто не буде.

Nissan Juke і Renault Captur, на місце яких «мітить» новий гібридний кросовер популярного бренду, залишаться без роботи. Альянс Renault-Nissan може пакувати валізи – об’єднання нічого не світить на тих ринках, де в наступному році почнуться продажі японського паркетника.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!