Експерти розповіли, як правильно заправляти автомобіль

0
660

Експерти розповіли про те, як правильно заправляти автомобілі будь-якого типу. Багато власників транспортних засобів за краще заливати по 10 літрів, але це не зовсім правильно.

Заправляти автомобіль на 10 або 15 літрів було прийнято в 90-і роки в країнах колишнього СРСР. Багато водіїв отримували на підприємствах картки на паливо, через що заливали бензин в баки виключно по ним. Також в 90-і роки спостерігався дефіцит палива. Через невеликі зарплат залити повний бак міг дозволити собі далеко не кожен. На багатьох заправках часто обманювали клієнтів, після 10 літрів починаючи наливати трохи менше. Через це утворився своєрідний еталон, якого дотримуються і до цього дня.

Фахівці відзначають, що найкраще заправляти повний бак, так як в процесі заливки бензину в ємність потрапляє значно менше сторонніх речовин. Це дозволяє мінімізувати можливі перешкоди на двигун і зберегти його на довгі роки. Також можна заповнювати бак майже повністю, залишаючи 5-10 літрів порожнього місця. Особливо це актуально в зимову пору року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!