Categories: Авто

Експерти назвали основні правила підготовки авто до зими

Share

Як стало відомо, що експерти назвали основні правила, які допоможуть підготувати авто до зими.

Водії обов’язково повинні готувати своє авто до зими, щоб уникнути непотрібних поломок і тим більше аварійних ситуацій на дорозі. Щоб правильно підготувати авто варто прислухатися до кількох порад від експертів. 

В першу дуже автомобіль потрібно ретельно вимити, щоб видалити весь бруд, яка зібралася в важкодоступних мріях. Також потрібно обробити замки і петлі за допомогою водовідштовхувальним мастилі на силіконовій основі. Нею ж варто обробити ущільнювачі стекол і дверей. Вона не дасть замкам замерзати взимку. 

Обов’язково слід перевірити скло на наявність сколів. Справа в тому, що в морозну погоду ці відколи можуть перетворитися вже в повноцінні тріщинки. Звичайно, простіше відремонтувати маленький скол, ніж міняти лобове скло серед зими. 

Перед зимою обов’язково потрібно замінити щітки на “двірниках” в іншому випадку вони можуть псувати лобове скло. Також краще вибрати “двірники” з гнучкою гумою. 

Що стосується паливних фільтрів, то їх потрібно обов’язково замінити. Адже в літню пору в них могла зібратися вода, яка в момент морозів просто замерзне. Також потрібно уважно перевірити сам акумулятор. На клемах акумулятора може з’явитися наліт від впливу електроліту, корозія. Ці сліди роботи необхідно видалити, причому робиться це досить легко за допомогою суміші теплої води і соди. 

Обов’язково слід змінити літню гуму на зимову. Це обов’язкове правило для всіх. Ще одна необхідна витрата – нові гальмівні колодки. Взимку з потертими колодками ризикувати не варто – занос на слизькій дорозі небезпечний. 

А ось в бачок склоомивача краще залити “незамерзайку”. Також обов’язково варто замінити свічки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024