Categories: Авто

Коли найвигідніше купувати авто в Україні

Share

В Україні зростає попит на автомобілі. Громадяни країни щомісяця купують більше п’яти тисяч нових машин і більше 25 старих. При цьому з початком осені – у вересні – ринок купівлі-продажу автомобілів істотно пожвавився. Чому українці кинулися купувати автомобілі восени, і в який сезон вигідніше здійснювати такі покупки, дізналися журналісти програми “Ранок з Україною”, передає Сьогодні.

Водій Роман кожен день за кермом і не уявляє життя без свого автомобіля. Машину він купив 11 років тому в офіційному салоні. При цьому встиг зробити покупку буквально за кілька днів до того, як курс долара в 2008 році різко підскочив до 8 гривень. Крім того, коли Роман прийшов в автосалон, йому запропонували не нову машину, а ту, яка побувала на тест-драйвах. Ціна була вигідною, і автолюбитель відразу погодився на покупку. Таким чином, йому вдалося отримати майже нову машину і істотно заощадити.

“Цей автомобіль стояв у салоні, і будь-який клієнт мав можливість покататися, щоб зрозуміти ходові характеристики даного автомобіля. Коли я його брав, у нього пробіг був трохи більше 1500 км. На той момент автомобіль при курсі 5 грн/дол. Коштував 127 тисяч гривень, а я його взяв за 120 тисяч гривень. Тобто 7000 гривень – більше тисячі доларів – знижки отримав”, – каже Роман.

Роману пощастило, тому що зазвичай такі машини купують самі працівники автосалонів. Але це зовсім не означає, що за нові авто потрібно викладати їх повну вартість. Автомобільні експерти запевняють – знижки є завжди, особливо сезонні.

“Якщо говорити про те, що щоб заощадити максимум грошей для сімейного бюджету, то краще розглядати осінні пропозиції – ближче до листопада, грудня”, – радить автомобільний експерт Євген Муджирі.

Виявляється, саме восени автомобільні дилери звільняють свої склади для поставок оновлених моделей. А ще продавці хочуть поліпшити статистику продажів до кінця року. Саме тому в цей період і роблять знижки, які часом досягають 20%!

“У наступному році ці автомобілі будуть старше на рік за документами і, відповідно, вони будуть не такі ліквідні на ринку при подальшому перепродажу. Та й при первинному продажу їх потрібно буде дешевше продати першому покупцеві”, – пояснює Муджирі.

А ось старі авто найдешевше коштують взимку, коли в Україні падає попит на цінні покупки.

Втім, фахівці застерігають: щоб не купити на вторинному ринку авто “кота в мішку” – наприклад, перефарбовану або биту машину – оглядати її потрібно коли на вулиці світло. При цьому потрібно не забувати торгуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024

Черги на кордоні – які пункти пропуску вже переповнені зранку

У неділю вранці (28 квітня) на кількох пунктах пропуску на українському кордоні утворилися черги. Водіїв,…

28.04.2024

Опубліковано перший тест-драйв Dacia Duster 2024

Перший тест нового гібридного Dacia Duster 2024 нового покоління провело видання L'automobile, яке розповіло про…

28.04.2024

Чому не варто поспішати з поїздкою на мийку: експерти назвали 5 причин

Багато автовласників рідко миють належний їм транспортний засіб. Такі автомобілісти можуть знайти величезну кількість виправдань…

28.04.2024