Чому на АЗС не наливають бензин в пластикові каністри?

0
1016

Деякі автовласники, які не бажають залишитися без палива в відповідальний момент, приходять на АЗС з пластиковою тарою, але їм відмовляють в обслуговуванні. Чим викликаний відмова, і чому в пластик не можна наливати бензин? Детальніше в статті.

Співробітники АЗС відмовляються працювати з пластиком з міркувань безпеки, адже вони розуміють, що заправка – це небезпечне місце. Щоб сталося загоряння всієї станції, досить маленької нешкідливою іскри. Тому щоб уникнути подібного інциденту ввели різні протоколи безпеки, які регламентують поведінку співробітників.

Одне з таких правил – наливати паливо дозволяється виключно в бак автомобіля або металеву каністру. Використання пластика категорично заборонено, адже даний матеріал здатний накопичувати статистичну електрику, яке в момент упорскування палива викличе пожежу.

Але, крім звичайних каністр, існує спеціальний пластик, який не накопичує на своїй поверхні електрику. Але навіть це не означає, що співробітники заправної станції стануть обслуговувати заборонену тару. Щоб не зіткнутися з відмовою в обслуговуванні і не ризикувати своїм життям і життям інших людей, рекомендується придбати звичайну металеву каністру для перевезення і зберігання бензину.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!