Як показати задньому водієві, що вас засліпили?

0
300

На нічній дорозі часто буває, що фари позаду машини, що йде світять дальнім прямо в дзеркала. Така перешкода нерідко стає причиною ДТП. Є кілька способів, як показати, що вас засліпили.

Найпопулярніший спосіб комунікації з заднім автомобілем – за допомогою аварійних вогнів. Тим більше в темряві їх важко не розглядати. Нетямущий водій може інтерпретувати сигнал, як пропозиція вас обігнати, що теж непогано. Якщо на авто встановлені задні протитуманні ліхтарі, можна продемонструвати їх роботу заднього водієві. У ясну погоду «противотуманки» сліплять не гірше передніх фар. До речі, якщо у вас вони і так вже включені, то цілком можливо, що вам якраз про це і намагаються сказати.

Поперемінне перемикання ближнього і дальнього світла – загальноприйнятий сигнал про осліплення, відомий досвідченому водієві. Новачок теж може здогадатися, що йому хочуть сказати.

Якщо привернути увагу не вдається, можна кілька разів посигналити в гудок. Якщо на дорозі вас двоє, то може бути водій задумається, що вам від нього треба. На великій швидкості, перераховані вище поради можуть виявитися марними. При реальному раптовому засліпленні водій перестає орієнтуватися на дорозі протягом декількох секунд і це дуже небезпечно.

Кращим рішенням у такій ситуації буде плавна зупинка. Існують превентивні заходи – це тонування, шторки поляризовані окуляри. Якщо водій палить, то навіть найменший відблиск розтечеться по лобовому склу, закривши весь огляд – допоможе регулярне вологе прибирання.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!