Categories: Авто

Експерти розповіли, як не вбити шини на наших дорогах

Share

Неправильна експлуатація і установка шин призводить до нерівномірного зносу, який вимагає повної заміни гуми. У тому числі і невчасний ремонт ходової цілком може спричинити за собою скорочення терміну служби шин.

Звичний термін «розвал-сходження», що говорить про становище коліс щодо поздовжньої і вертикальної осі автомобіля, набуває нового сенсу, коли справа стосується контакту з дорогою. Шинники з компанії Nokian відзначають, що навіть преміальні шини не зможуть допомогти, якщо колеса стоять під великим кутом до дороги . Пляма контакту в такому випадку значно зменшено, як і навантаження на певну поверхню шини.

Автомобіль на траєкторії утримує сила тертя шин об дорожнє покриття, і коли покриття слизьке, вирішальне значення набувають якості шини і пляма контакту. Чим більше пляма контакту, тим вище швидкість, на якій можна безпечно здійснити маневр і ухилитися від перешкоди.

Зимові і обмерзлі дороги часом підступні і зчеплення можна втратити навіть при повноцінному плямі контакту, не кажучи вже про косому нахилі. Після певного терміну протектор і зовсім в цьому місці зношується і втрачає свої властивості. Водій несподівано може помітити, що автомобіль «спливає» з траєкторії, що може стати небезпечним сюрпризом.

Читайте також:   Що не можна робити з колісним диском, щоб продовжити термін його служби

Небезпечним може стати і ситуація, коли колеса при русі вперед повернені один до одного . Це тягне за собою швидке стирання протектора, а у випадку з зимовим м’яким складом, знос прискорюється в кілька разів.

Фахівці настійно рекомендують коригувати «розвал-сходження» при зміні сезонної гуми. Це допоможе підтримувати автомобіль в нормальному стані і продовжити термін служби шин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

У МВС попередили водіїв про заміну документів, що робити

Понад 55 тисяч автомобілів вже знайшли своїх нових власників завдяки напрочуд простій та інноваційній послузі "Дії". Це…

27.04.2024

З’явилися перші фотографії нового Bugatti

Bugatti готується представити наступника Veyron та Chiron і, схоже, вже тестує прототипи на вулицях. Деталі…

27.04.2024

Volvo зіштовхнула у краш-тесті найменший і найбільший електрокари (відео)

Так компанія вирішила продемонструвати безпеку всього модельного ряду. Тест виконали на випробувальному полігоні марки. Для…

27.04.2024

Toyota відродить хетчбек Starlet (фото)

Toyota припинила випуск хетчбека Starlet ще в кінці 90-х, але в 2020-му році машину воскресили…

27.04.2024

Оновлення даних у ТЦК з 18 травня: чи зможуть забрати в ухилянтів квартиру та авто

Після набрання чинності новим законодавством про мобілізацію, неявка до ТЦК може стати приводом для арешту та подальшого…

27.04.2024

Названий найнадійніший двигун Toyota у 2024 році

Більшість моторів Toyota здатні похвалитися куленепробивною репутацією з точки зору надійності, з якою можуть конкурувати…

27.04.2024