Водіям підготували нове збільшення штрафів

0
2262

Новий законопроект, який скоро розглянуть депутати Верховної Ради, передбачає збільшення штрафу за відмову водіїв громадського транспорту безкоштовно обслуговувати ветеранів. Розробило його Міністерство у справах ветеранів.

Міністр у справах ветеранів Ірина Фриз, повідомила, що штраф пропонується підвищити «сильно». Однак, на скільки конкретно – поки громадськості не відомо. Думаємо, що мова йде про тисячі, а то й про десятки тисяч гривень. Більш докладної інформації з цього питання немає.

Зараз водіям громадського транспорту, які, не маючи на те підстав, відмовили ветерану в пільговому проїзді, загрожує штраф в розмірі до 9 600. Але це багатьох водіїв не зупиняє. У пресі часто пишуть про подібні випадки.

Депутати Верховної Ради розглянуть і інший законопроект, розроблений Міністерством у справах ветеранів. Він передбачає створення Єдиного реєстру. Це повинно поліпшити надання допомоги ветеранам.

Ці два законопроекти зараз проходять узгодження в профільних комітетах ВР. Після цього вони надійдуть на розгляд народних депутатів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!