Categories: Авто

Skoda показала зображення нового кросовера

Share

Чеська компанія опублікувала дизайнерські скетчі нової моделі, яку представлять на початку березня на автосалоні в Женеві, передає автоблог . 

У Skoda вже натякали на те, що вигляд компактного кросовера Kamiq не матиме практично нічого спільного з нинішнім модельним рядом компанії і покаже новий стилістичний мову. Здається, автовиробник вирішив позбутися від дизайнерського спадщини Йозефа Кабана, який тепер малює моделі BMW.

Дизайн багато в чому перегукується з торішнім концептом Skoda Vision X. Судячи з перших дизайнерським скетчам, які опублікувала Skoda, у Kamiq буде модна сьогодні «двоповерхова» оптика: вузькі світлодіодні ходові вогні відокремлені від основних блок-фар. Лінзи фар мають «кристалічний» малюнок, що за задумом шеф-дизайнера Skoda Олівера Стефані має підвищити преміальність у вигляді машини. 

Лінія даху знижується до задньої частини, що надає автомобілю дуже динамічний силует, а над задніми дверима розмістився невеликий спойлер. Ззаду у кросовера вузькі L-образні ліхтарі. У Skoda позиціонують Kamiq як міського кросовера для тих, хто любить пригоди.

Машина, за словами чехів, поєднує в собі керованість легковика і всі переваги кросовера (великий дорожній просвіт, висока посадка). Машина побудована на модульній платформі MQB-A0, а більшість вузлів і агрегатів Skoda Kamiq розділить з соплатформенних Volkswagen T-Cross і Seat Arona. Це буде найдешевший кросовер марки на європейському ринку. За легендою Skoda, назва Kamiq походить з мови народності індуіти, яка проживає в Канаді і Гренландії. 

У вільному перекладі це слово означає «друга шкіра», тобто предмет, який дуже добре підходить власнику. У Шкоди, до речі, вже є кросовер з такою назвою: в Китаї продається бюджетний кросовер Kamiq, який можна порівняти за розмірами з VW Tiguan. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Skoda

Останні записи

Ferrari 12 Cilindri: наступник 812 Superfast з атмосферним мотором

У модельному ряду Ferrari поповнення представлений суперкар 12Cilindri, який замінить 812 Superfast і буде таким…

03.05.2024

Найсильніший у світі Corvette вперше показав своє «обличчя»

Незабаром після анонсу General Motors кабріолет Chevrolet Corvette ZR1 2025 був помічений фотошпигунами. Chevrolet планує…

03.05.2024

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024