Categories: Авто

“Богдан” планує виробництво електромобілів (Фото)

Share

В Україні поступово збільшується попит на електромобілі, який потрібно задовольняти не лише за рахунок імпорту, а й завдяки власному виробництву. Країна має технологічні можливості збирати такі машини самостійно, заявляють у пресс-службі корпорації “Богдан“.

Цього місяця “Богдан” виводить на ринок модель електричну модель легкового авто JAC iEV7S.

“Водночас варто наголосити, що такі машини можна збирати і в Україні на вітчизняних автозаводах. Це зробить “зелені” авто більш доступними для співвітчизників, а також забезпечить надходження податків до українського бюджету і робочі місця для працівників галузі автомобілебудування”, – зазначають в корпораціії.

Нагадаємо, “Богдан” раніше закликала Верховну Раду ухвалити законопроекти 8159 та 8160, які стосуються зменшення податкового навантаження на виробництво електротранспорту в Україні. Вони сприятимуть залученню міжнародних інвестицій у вітчизняний автопром, який на власних потужностях зможе виробляти електрокари світових брендів з доступною ціною для українців.

У компанії також нагадали, що Україна має перспективи для виробництва власних електрокарів завдяки природним ресурсам та підприємствам. Так, у листопаді минулого року “Богдан” представив першу українську повністю електричну вантажівку, виготовлену для данської компанії Banke Electromotive.

Крім того, корпорація має досвід у виробництві екологічного громадського транспорту: електробус “Богдан А70100” було виготовлено у співпраці з польськими фірмами “Ursus” та “Enika”. Наразі він успішно експлуатується на маршрутах міста Люблін. Крім того, “Богдан” виробляє 12-метрові кузови електробусів для французької компанії Bluebus, з якою 2019 року було укладено новий контракт на постачання продукції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Производство и сборка - разные вещи. Никакого производства здесь не будет. Все что будет - крупноузловая сборка c кучей льгот.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

У МВС попередили водіїв про заміну документів, що робити

Понад 55 тисяч автомобілів вже знайшли своїх нових власників завдяки напрочуд простій та інноваційній послузі "Дії". Це…

27.04.2024

З’явилися перші фотографії нового Bugatti

Bugatti готується представити наступника Veyron та Chiron і, схоже, вже тестує прототипи на вулицях. Деталі…

27.04.2024

Volvo зіштовхнула у краш-тесті найменший і найбільший електрокари (відео)

Так компанія вирішила продемонструвати безпеку всього модельного ряду. Тест виконали на випробувальному полігоні марки. Для…

27.04.2024

Toyota відродить хетчбек Starlet (фото)

Toyota припинила випуск хетчбека Starlet ще в кінці 90-х, але в 2020-му році машину воскресили…

27.04.2024

Оновлення даних у ТЦК з 18 травня: чи зможуть забрати в ухилянтів квартиру та авто

Після набрання чинності новим законодавством про мобілізацію, неявка до ТЦК може стати приводом для арешту та подальшого…

27.04.2024

Названий найнадійніший двигун Toyota у 2024 році

Більшість моторів Toyota здатні похвалитися куленепробивною репутацією з точки зору надійності, з якою можуть конкурувати…

27.04.2024