Categories: Авто

Як завести машину в морозний ранок

Share

Для більшості автомобілістів зима є справжнім випробуванням. Адже ожеледь ускладнює їзду, через сніг автомобіль часто десь застрягає, а в морозний ранок можуть замерзнути дверні замки або просто не запуститися двигун. Але найжахливіше – це, напевно, зіткнутися і з тим, і з іншим одночасно.

Портал “Знай.ua” підібрав для справжніх автоледі кілька простих порад, які допоможуть завести машину в холодну пору року. Пропонуємо ознайомитися з ними разом.

1 порада

Як відомо, головний винуватець того, що не заводиться авто – акумулятор. Професійні водії знають, що його потрібно зберігати в теплі – знімати на ніч і заносити до приміщення. Але, якщо водій-жінка, її зазвичай стомлює така складна процедура. У такому випадку, можна купити новий акумулятор або ж знайти для своєї “крихітки” затишне містечко у вигляді гаража, адже в закритому приміщенні температура повітря вище, ніж на вулиці.

2 порада

Перед тим, як завести машину “розбудіть” акумулятор. Для цього включіть обігрів заднього скла, протитуманні фари і ближнє або дальнє світло на кілька секунд. Ця нескладна процедура допоможе трохи зігріти електроліт і підвищити його ємність.

3 порада

Увімкніть піч, обігрів заднього скла, кондиціонер, магнітолу і фари. Після цього спробуйте вижати зчеплення і завести авто. Не завжди це виходить з першого разу. Тому зачекайте кілька секунд і повторіть процедуру знову. Але не перестарайтеся! Зробіть максимум 5-7 спроб.

4 порада

Ні в якому разі не мийте машину в морозну погоду і не залишайте її на всю ніч на ручнику, так як можуть примерзнути гальмівні колодки. Але якщо ви все ж зіткнулися з такою бідою, не засмучуйтеся! Попросіть водія іншого автомобіля допомогти вам, нехай він “повіє” зі своєї вихлопної труби на колесо вашого “залізного коня”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Новий седан Mazda EZ-6 повністю розсекретили до початку продажів: фото, моторна гама та характеристики

Опубліковано фотографії оновленої Mazda EZ-6 2024 року. Ця середньорозмірна модель розроблена спільно з компанією Changan…

12.05.2024

Irmscher зробив зухвалий “спортивний” мікроавтобус Opel Vivaro

Ательє Irmscher випустило зухвалий "спортивний" мікроавтобус Opel Vivaro. Німецьке ательє Irmscher, яке спеціалізується на доробці…

12.05.2024

Volkswagen збирається випустити новий пікап

Останнім часом активізувалися чутки про відновлення Volkswagen робіт над створенням пікапа Tarok. Ця модель, представлена ​​як концепт на Автосалоні…

12.05.2024

Сім причин, чому не варто купувати автомобіль із варіатором

Які складнощі можуть виникнути із варіатором. Популяризація варіаторів пояснюється тим, що такий тип трансмісії дешевший…

12.05.2024

Мотор Toyota вибухнув на пробігу 800 км: ремонт машини обійдеться власнику дорожче за покупку нової

Всім відомо, що автомобілі Toyota дуже надійні, але навіть вони не застраховані від поломок, спричинених…

12.05.2024

Названо преміальні автомобілі з найнижчими витратами на техобслуговування

Преміальні автомобілі пропонують набагато більш високий рівень якості інтер'єру та передові технології, ніж машини з…

12.05.2024