Categories: Авто

5 кросоверів, які не зламаються навіть після 15 років експлуатації

Share

Якісне та своєчасне обслуговування не завжди є запорукою надійності. Багато автомобілів навіть у дбайливих руках «не доїжджають» до кінця гарантійного терміну. Але є і такі, які не соромно передати у спадок, пише Твоя МАШИНА.

Американські експерти iSeeCars.com підвели щорічний рейтинг надійності автомобілів на базі опитування 750 000 автовласників. Список автомобілів, з якими жителі Сполучених Штатів не поспішають розлучатися, не буяє назвою північноамериканських автомобільних брендів. В топі, як завжди, «японці».

Toyota Highlander

Беззмінним лідером рейтингу ось уже довгі роки залишається Toyota. Цей японський автовиробник «відхопив» мало не весь «Олімп», а на першому місці гордо височить великий кросовер Highlander.

Майже п’ята частина власників «Горців» використовує «паркетник» понад 15 років і навіть не дивиться в бік автосалонів. У дослідженні є застереження, що всі автомобілі не змінили власника, тобто могли поміняти водія, але точно залишилися «в сім’ї».

Що ж, цей пункт тільки підтвердить аргумент про надійність і безпеку японського кросовера. Шкода, що в Україні через високу ціну і агресивну політику конкурентів цей надійний і комфортабельний автомобіль частіше припадає пилом на задвірках шоу-румів, ніж стоїть в черзі «на видачу» черговому щасливчику.

Honda Pilot

Honda здавна вважається виробником мало не найнадійніших автомобілів в світі. Автовласники з країн Азії готові значно переплачувати, щоб кожен день насолоджуватися літерою «H» на капоті.

Вершина продуктового ланцюжка в сегменті SUV – могутній семимісний кросовер Pilot – користується завидною повагою повсюдно. У США ж його особливо виділяють, вважаючи відмінним варіантом для сімейного гаража на довгі роки. Бонусом до «довголіття» є багатофункціональна система повного приводу iVTM-4 з керованим вектором тяги, яка дозволяє великому і неповороткому на вигляд автомобілю легко тримати високу швидкість в поворотах і здорово виручає в складних ситуаціях. При необдуманих маневрах, наприклад.

Трохи більше 15% американських власників «Пілотів» отримують задоволення від комфорту, безпеки і надійності великий «Хонди» вже протягом 15 років.

Honda CR-V

Тим, кому Pilot виявився завеликий, є молодша, але не менш цікава модель – Honda CR-V. Вона компактніша, менш простора, зате набагато економічніша в споживанні палива. Американський ринок звик до 2,4-літрового 190-сильного «серванту» з переднім або повним приводом, а ось моделі з дволітровій силовою установкою в США не продаються. Трансмісія – тільки варіатор. Це до слова про надійність.

До речі, одним з ключових факторів приголомшливості CR-V в Штатах стала ціна: стартова комплектація обійдеться в 24 350 доларів.

Висновок: 12,4% власників Honda CR-V залишилися вірні своїм вибором протягом 15 років.

Subaru Forester

Складно знайти в світі автомобілів більш віддану аудиторію, ніж у Subaru. Малий японський бренд досяг неймовірних показників лояльності за рахунок своєї самобутності і впізнаваності, небажання йти на поводу у моди і ортодоксальної прихильності до оппозитних моторів. Можна довго розповідати про дорожнечу обслуговування і утримання «Субару», але факт залишається фактом: 10% американських власників Subaru не змінюють автомобіль більше 15 років.

А показники флагманського кросовера Forester і того вище: 12,1% власників не бажають з ним розлучатися понад півтора десятка років. Так багато авто інших марок за цей же термін згниють повністю!

Зручний і практичний, не зарозумілий і вкрай універсальний, з кращою системою повного приводу і найприємнішим варіатором в класі, Subaru Forester розташовується на десятій сходинці американського рейтингу надійності.

Acura MDX

Замикає наш огляд знову Honda. Acura, «преміальний» підрозділ японського бренду, дуже популярний в Штатах за кращий, ніж у Honda, підхід до обробки і оснащення, впізнаваний дизайн і фірмову «хондівську» надійність. Сам бренд був створений з оглядкою на американський ринок і з єдиною метою: догодити американцям. Що ж, японцям це вдалося.

У списку надійності розташовується флагман лінійки японо-американського, а, вірніше – американо-японського бренду – Acura MDX. Більше 11% власників автомобіля не поспішають попрощатися з потужним атмосферним мотором, фірмовою системою повного приводу SH-AWD, просторим салоном і багатою за мірками американців обробкою.

Японські автомобільні бренди як і раніше в топі рейтингів надійності. Секрет автомобілів з Країни висхідного сонця простий до непристойності: японці роблять дійсно надійні і ресурсні машини, на які можна покластися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Українцям розповіли про наслідки за несплату штрафів за порушення ПДР

Українські водії мають два тижні, щоб заплатити штраф. Якщо вони зроблять це протягом перших 10…

06.05.2024

Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд…

06.05.2024

Найнадійніші та ненадійніші автомобільні марки за версією європейців

Усі звикли до того, що більшість рейтингів надійності автомобілів публікується незалежними американськими аналітичними виданнями на…

06.05.2024

Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в…

06.05.2024

Hyundai відкладає запуск оновленої трирядної Creta

Hyundai відклала прем'єру оновленої Сreta із трьома рядами. Нещодавно на індійський ринок вийшла рестайлінгова Hyundai…

06.05.2024

Компанія Renault повністю розкрила оновлений кросовер Captur: подробиці про комплектації та вартість

У країнах Європи починається продаж оновленого Renault Captur 2024. Зокрема, в Іспанії його вже можна…

06.05.2024