Categories: Авто

Як найшвидше прогріти салон автомобіля

Share

Необхідність прогрівати взимку салон авто – з його вкритим інеєм пластиком і «крижаними» сидіннями – щодня вранці псує настрій тисячам автовласників. Але є кілька способів скоротити щоденні прогрівання, передає Твоя МАШИНА.

Існує кілька прийомів, які допомагають значно прискорити прогрів салону автівки після нічної стоянки на морозі. Перший з них полягає в тому, що відразу після запуску двигуна потрібно рушити з місця і їхати по своїх справах. Однак подібний варіант підійде далеко не кожному і не завжди. Багато хто прогріває авто на холостих обертах двигуна. Що ж робити, якщо так хочеться тепла і якнайшвидше? Головне його джерело в машині, як відомо, – «піч». Але щоб вона максимально швидко прогрівала салон нею потрібно грамотно користуватися.

По-перше, слід перевести кліматичну систему авто в режим «рециркуляції» – щоб їй доводилося брати для обігріву не морозяне повітря знадвору, а вже тепле із салону. Завдяки цьому температура всередині вашого авто досягне комфортної набагато швидше. В такому режимі, щоправда, підвищується ймовірність запотівання вікон, оскільки видихувана людиною волога кружлятиме салоном. Але це, погодьтеся, не найстрашніша розплата за острівець тепла під час тріскучих морозів. До того ж волога незабаром зникне.

Але однієї лише «пічкою» ресурси для нагріву салону не вичерпуються.

Не варто забувати, що системи обігріву сидінь, рульового колеса і вікон (заднього і лобового) – теж досить серйозні джерела тепла. Звичайно, за паливною ефективністю нагріву з двигуном вони навіть сумарно незрівняються, але істотний внесок в боротьбу з холодом внести все ж можуть. Тому включаємо й їх. Причому обігрів «п’ятої точки» потрібно включити на максимальну потужність. Обігрів вікон особливого «плюса» салонному повітрю не додасть. Але у них інша функція в даному випадку: вони допоможуть запобігти (або різко знизять) тепловтрати.

Крім цих електронагрівальних пристроїв, можна потурбуватися заздалегідь і придбати портативний автомобільний електронагрівач повітря. Подібні пристрої підключаються до гнізда прикурювача і можуть виявитися дуже доречними для обігріву авто й пасажирів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Першими електромобілями BMW Neue Klasse будуть кросовер та седан розміром з 3 Series

Однією з перших двох моделей наступного покоління електромобілів BMW, які отримали назву "Neue Klasse" на…

08.05.2024

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024