Great Wall випустив недорогий компактний електромобіль (Фото)

0
944

Китайська корпорація Great Wall Motors, відома у нас перш за все за своїми позашляховиками і пікапами, 26 жовтня почне в КНР продажі компактного недорогого електромобіля. Машина випущена під новою маркою Euler. Це вже другий електромобільні бренд в арсеналі Great Wall – кілька місяців тому компанія запустила бренд ORA, першою моделлю якого став середньорозмірний седан.

Первісток Euler носить індекс R1. Електрокар має п’ятидверний кузов і відрізняється досить милим екстер’єром, який силуетом нагадує французький Renault Twingo, а контрастною схемою фарбування – Smart Forfour.

Довжина, ширина, висота Euler R1 складають 3495 1660, та 1503 мм відповідно, колісна база – 2475 мм. У рух електромобіль приводить мотор потужністю 35 кВт (48 к.с.), який живлять літій-іонні батареї. Одного запасу енергії вистачає на 350 км пробігу.

Комплектація Euler R1 включає АБС, ESP, чотири подушки безпеки, електронне гальмо стоянки, мультимедійна система з великим планшетним дисплеєм, голосовим управлінням і хмарним сервісом зберігання даних.

Повідомляється, що в основі новинки використовується платформа Great Wall ME, яка спочатку створювалася як модульна платформа для електромобілів. На її базі будуть побудовані й інші моделі, в т.ч. більші.

Ціна Euler R1 в Китаї в базовій комплектації складе трохи менше 100 000 юанів, тобто близько 14 тисяч долларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!