Водіям нагадали про поширені помилки при налаштуванні бічних дзеркал

Час читання: < 1 хв.
0
Водіям нагадали про поширені помилки при налаштуванні бічних дзеркал

Всім відомо, що правильне налаштування дзеркал заднього виду дозволяє підвищити загальну безпеку транспортного засобу під час колії. Однак не всі автовласники знають, як це робити правильно. Представник поліції у розмові з журналістами розповів про п’ять найчастіших помилок, які роблять водії під час настроювання цих елементів.

Що ще відомо

Найчастіше проблеми виникають, якщо у сім’ї однією машиною користується одразу кілька членів. Вони або зовсім забувають переналаштувати дзеркала, або роблять це до того, як остаточно підлаштують під себе сидіння та кермо. У цьому випадку кути огляду сильно змінюються, тому налаштування дзеркала буде неправильним. Якщо це робити під час шляху, виникає ризик потрапляння в ДТП.

При налаштуванні важливо дотримуватися балансу. Дзеркала не повинні відображати значну частину власного автомобіля, інакше утворюється велика кількість сліпих зон, які будуть створювати складнощі під час перебудови. Занадто видаляти кут огляду теж не варто, інакше з’являться сліпі зони позаду машини.

Реклама

Важливо також приділяти увагу налаштуванню салонного дзеркала заднього виду, в ньому повинне відображатись повністю заднє скло. Крім того, потрібно пам’ятати, що в складних ситуаціях, коли потрібно припаркуватися на обмеженому просторі, оточеному бордюрами, можна трохи опустити дзеркала, щоб покращити видимість і не пошкодити транспортний засіб.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!