Nissan Rogue приєднається до сегменту підключаємих гібридів у 2025 році

Час читання: 2 хв.
0

Можливо, потрібен час і спад продажів найпопулярнішого позашляховика, але Nissan нарешті наважився запропонувати гібридні автомобілі у США.
Японський автовиробник додасть гібридний силовий агрегат (PHEV), що підключається, на компактний позашляховик Rogue 2026 року, який повинен з’явитися в штатах наступного року, повідомив Automotive News керівник відділу планування Nissan Americas Понц Пандикутира (Ponz Pandikuthira).

Гібридний електромобіль (PHEV), що підключається зазвичай працює на електриці до тих пір, поки його батарея майже не розрядиться, після чого він автоматично перемикається на бензиновий двигун внутрішнього згоряння. Батарею можна заряджати звичайним способом – від зовнішнього джерела чи за допомогою рекуперативного гальмування.

Хоча Nissan вже багато років пропонує популярні повністю електричні автомобілі (EV), такі як Leaf та Ariya, він здивував багатьох тим, що не приєднався до гібридної групи, особливо у випадку з Rogue. Конкуренти, такі як Toyota RAV4 та Honda CR-V, які забезпечують частково паливну, частково електричну потужність, демонструють стрімке зростання продажів. Тим часом, продажі Rogue цього року впали.

Реклама

Саме тому Nissan співпрацює з Mitsubishi, щоб наступного року почати пропонувати у США свій перший в історії автомобіль із електричним приводом.

Згідно з звітом Automotive News, Rogue оснащуватиметься аналогічним силовим агрегатом, який використовується в Mitsubishi Outlander. У цій моделі 2,4-літровий бензиновий двигун надає руху передні колеса, а два електромотори створюють систему повного приводу, яка може працювати як самостійно, так і в парі з бензиновим двигуном. Оскільки Outlander здатний видавати 248 кінських сил, Rogue PHEV буде потужнішим за існуючу модель на 201 к.с. За даними EPA, Outlander також здатний проїхати електрикою 38 миль.

Крім того, у 2026 році Nissan планує привезти до США гібридну технологію серії e-Power, яка не потребує підключення до електромережі. Ця технологія, вже доступна за межами США, також використовує електромотори для руху коліс, а бензиновий двигун служить для зарядки акумулятора.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!