Новий BMW M3 може отримати повний привід та автоматичну коробку передач

Час читання: < 1 хв.
0
Новий BMW M3 може отримати повний привід та автоматичну коробку передач

Френк ван Міл, голова BMW M, нещодавно підтвердив, що наступна версія M3 буде оснащена рядним шестициліндровим двигуном із двома турбінами. На відміну від гібридного M5 M3 отримає менше електронізації, щоб зберегти масу автомобіля під контролем. Хоча Ван Міл не уточнив, чи буде у нової моделі гібридна або м’яко-гібридна система, вже відомо, що менш потужні версії 3-ї серії, такі як M340i, оснащуються 48-вольтовою системою.

Що ще відомо про новинку

Ця система додає 11 л. за рахунок електромотора, забезпечуючи потужність 386 к.с. і максимальний момент, що крутить, в 540 Нм. Однак такі версії пропонуються лише з автоматичною коробкою передач ZF.

Відповідно до джерел BMW Blog, M3 також отримає м’який гібрид і пропонуватиметься виключно з автоматичною коробкою передач. Це може викликати суперечки серед шанувальників моделі, оскільки класична механічна коробка часто асоціюється з вищим рівнем задоволення від водіння.

Реклама

Очікується, що повнопривідна система стане стандартною для M3, що відповідає тенденціям, які спостерігаються у конкурентів, таких як Mercedes-AMG C 63 SE PERFORMANCE та Audi RS 4, які вже використовують повнопривідні системи.

Новий M3, кодова назва якого G84, ймовірно, збереже звання найлегшого автомобіля в сегменті. На даний момент базова версія M3 із заднім приводом та механічною коробкою передач важить 1 705 кг, що робить його легшим, ніж Audi RS 4 та Mercedes C 63.

Перехід на м’який гібрид також покращить економічність та знизить викиди, що особливо важливо для ринків США та Європи. Очікується, що нова версія M3 з’явиться в 2027 або 2028 році, але поки невідомо, чи буде універсал M3 Touring повернутий модельний ряд.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!