Поліція дала поради щодо безпечного керування авто у міжсезоння для уникнення ДТП

Час читання: < 1 хв.
0
Поліція дала поради щодо безпечного керування авто у міжсезоння для уникнення ДТП

Настання осінньо-зимового сезону в рази підвищує ризик аварій, особливо в дні різкого зниження температури, опадів або туману. Тому автовласникам потрібно вміти миттєво реагувати на дорожні умови, що змінюються, і об’єктивно їх оцінювати під час керування транспортним засобом. Про це попередили у патрульній поліції України.

Які ще поради дала поліція

Стрімка зміна сезонів, а також метеорологічних умов призводить до того, що автомобілісти на дорозі не завжди встигають адаптуватися до нових реалій та вибрати максимально безпечний для всіх учасників дорожнього руху стиль керування автомобілем.

У поліції нагадали, що необхідно дотримуватися не тільки безпечної швидкості на автомобілі, дистанції, а й бічного інтервалу між машинами .

Реклама

У негоду важливо збільшити дистанцію мінімум на третину , а сповіщати всіх учасників дорожнього руху про свої маневри потрібно завчасно. Також необхідно пам’ятати про використання ближнього світла фар у денний та у темний час доби. При цьому підготовку до заморозків важливо розпочинати зі зміни літніх покришок на зимові.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!