Geely і Volvo презентували доступний електричний кросовер

Час читання: 2 хв.
0
Geely і Volvo презентували доступний електричний кросовер

Нещодавно в Мілані презентували новий Lynk&Co 02, і це просто щось! Друге покоління цього компактного кросовера від Geely повністю змінилося і тепер стало електричним. Я дізнався про це на сайті китайського автовиробника.

Що відомо про новинку

Цікаво, що Lynk&Co 02, як і інші моделі цього бренду, розробляли разом із фахівцями Volvo в Швеції. Він побудований на тій самій платформі, що й Volvo EX30, але кросовер все ж трохи більший.

Габарити в нього пристойні, але що мені справді сподобалося — це його новий дизайн. Це тепер купе-кросовер із покатим дахом і дуже стильними, гострими лініями. Фари в нього розташовані високо, віконна лінія вигнута, а задні ліхтарі гармонійно вмонтовані в спойлер, який просто притягує погляди.

Фото: LynkCo
Фото: LynkCo
Реклама

Усередині теж все на висоті. Тут встановлений компактний цифровий щиток приладів і величезний тачскрін у центрі. До речі, дах повністю прозорий, що додає відчуття простору. А ще в нього два багажники — ззаду 410 літрів, спереду 15 літрів. Як на електрокар — це дуже круто.

У базовій версії отримуєш 19-дюймові диски, діодні фари, безключовий доступ через телефон, камеру заднього огляду, клімат-контроль, бездротову зарядку для смартфона, підігрів сидінь і керма. Але якщо захочеться чогось ще крутішого, можна взяти топову версію з 20-дюймовими дисками, круговими камерами і шикарною акустикою від Harman Kardon.

Фото: LynkCo

А що ж під капотом?

Електрокар на 272 кінські сили з батареєю на 66 кВт-год. До сотні розганяється за 5,5 секунд, максималка — 180 км/год, а запас ходу заявлений на рівні 445 км. Зарядка постійним струмом на 80% займає всього півгодини.

Ну і ціна: базова версія обійдеться в 35,5 тисяч євро, а топова — 39,5 тисяч. А ще, що цікаво, планують запустити ці електрокросовери в каршеринг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!