Власників Kia Sportage, Rio, Sorento, Cerato та інших просять не ставити свої машини у гараж

Час читання: < 1 хв.
0
Власників Kia Sportage, Rio, Sorento, Cerato та інших просять не ставити свої машини у гараж

Австралійський офіс компанії Kia оголосив про масове відкликання, що стосується більше 100 тисяч автомобілів. У розпорядженні, розісланому власникам машин цього бренду, їх просять не паркувати авто під навісами, або в гаражах через ризик загоряння та подальші проблеми з їх гасінням.

Що ще відомо

Відгукова кампанія зачіпає широкий перелік популярних моделей Kia, таких як Kia Sportage, Kia Rio, Kia Sorento, Kia Cerato та інші. Усі вони випущені у різні періоди з 2009 по 2018 роки.

Стверджується, що у випадку з кожною відкликаною моделлю існує високий ризик виникнення однієї і тієї ж проблеми – відмови гідравлічного електронного блоку управління (HECU), який відповідає за антиблокувальну систему гальм, електронний контроль стійкості та антипробуксовувальну систему.

Реклама

Інженери Kia виявили, що система HECU може залишатися активною навіть при вимкненому автомобілі, а попадання вологи в блок управління часто призводить до коротких замикань і загоряння машин.

До початку відгуку фахівці Kia просять усіх власників автомобілів, що потрапляють під цю сервісну акцію, не паркувати машини поряд з легкозаймистими конструкціями або в закритих приміщеннях, таких як гаражі або навіси.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!