Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Час читання: < 1 хв.
0
Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце за обсягами продажу автомобілів у Європі. Згідно з даними компанії JATO Dynamics, у країнах Європейського Союзу було реалізовано 15 653 одиниці цього автомобіля, що на 9% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

На другій позиції опинився електричний кросовер Tesla Model Y, продажі якого зменшилися на 38%, досягнувши 13 410 одиниць. Цей спад свідчить про жорстку конкуренцію в сегменті електромобілів, незважаючи на зростаючий інтерес до екологічного транспорту.

Третю сходинку зайняв компактний кросовер Toyota Yaris Cross, продажі якого зросли на 24% у порівнянні з серпнем 2023 року, досягнувши 13 201 екземпляра. Автомобіль здобув популярність завдяки своєму зручному дизайну та хорошій маневреності.

Реклама

Четверте місце зайняв Volkswagen T-Roc, який обрали 12 853 покупці в Європі, незважаючи на зниження продажів на 15%. Замкнула п’ятірку лідерів модель Renault Clio з обсягом продажів у 12 180 одиниць, показавши падіння на 5%.

Варто зазначити, що Dacia Sandero пропонує доступні ціни, починаючи з 11 500 євро в Німеччині, що робить його привабливим варіантом для широкого кола покупців.

Крім того, компанія Skoda оголосила ціни на свій новий компактний електричний кросовер Elroq, який стартуватиме від 33 000 євро. Це свідчить про прагнення компанії конкурувати з традиційними автомобілями на бензинових і дизельних двигунах на ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!