Renault показала екологічний концепт Embleme з наднизькими викидами

Час читання: < 1 хв.
0
Renault показала екологічний концепт Embleme з наднизькими викидами
Фото: Renault

Напередодні Паризького автосалону компанія Renault представила концептуальний кросовер Embleme, який має електричну силову установку з паливними елементами для збільшення запасу ходу (FCEV).

Що відомо про автомобіль

Автовиробник стверджує, що викиди CO2 за весь термін служби такого автомобіля на 90% нижчі порівняно із сучасними серійними машинами з ДВЗ. Компанія описує Embleme як своє бачення сімейного автомобіля майбутнього та називає його «технічною лабораторією». Це означає, що його особливості можуть бути використані в перспективних серійних моделях.

Дизайн екстер’єру концепту завдовжки 4,8 метра нагадує автомобілі Renault кінця 90-х, наприклад, седани Safrane та Laguna. Конструкція корми є сумішшю кросовера, хетчбека і шутинг-брейка. Renault не опублікувала зображення салону, але заявила, що він досить просторий для сімей завдяки колісній базі довжиною 2,9 м. 25.

Концепт побудований на платформі AmpR Medium, яка є розвитком архітектури CMF-EV, що лежить в основі Megane E-Tech та Scenic E-Tech. У силовій установці нікель-марганцево-кобальтовий акумулятор ємністю 40 кВт·год для повсякденної міської їзди поєднано з водневим паливним елементом для далеких поїздок. Обидва живлять один електродвигун потужністю 218 л.

У Renault стверджують, що батарея дозволяє кросоверу подолати кілька сотень кілометрів без заряджання, а 2,8-кілограмовий водневий бак збільшує дальність ходу ще на 350 км. В результаті Embleme може проїхати 1000 км із двома 5-хвилинними зупинками для дозаправки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!