Categories: Авто

Kia представила «доступний Porsche» (Фото)

Share

Стильний універсал Kia ProCeed нагадав про Porsche Panamera Sport Turismo

Попередній «Просід» залишався тридверним хетчбеком, і оригінальне написання назви було таким: pro_cee’d. З новим поколінням «Сіда» маркетологи Kia усвідомили, що перемудрили з назвою і позбулися апострофа в імені моделі. А у випадку з «просід» ще й прибрали нижнє підкреслення – тепер автомобіль називається просто ProCeed. До речі, в перекладі з англійської це слово означає «продовжувати, слідувати, приступати».

Крім того, Kia ProCeed змінив концепцію: тепер він не трьохдверний хетч, а «Шутінг брейк»! У сучасному розумінні це купеподібний універсал. (Є ж купеподібні кросовери і седани, і універсали нічим не гірше). На практиці це означає похилий дах і спортивний дизайн кузова зі стильними елементами.

Але навіщо потрібен shooting brake, якщо в гамі версій звичайного «Сіда» є традиційний універсал? Мабуть, корейці роблять ставку на різні сегменти, адресуючи «Просід» молодшій публіці. Яка точно помітить і порадіє, що ззаду новачок дуже схожий на свіжі моделі Porsche.

До речі, від звичайного «Сіда» версія Pro запозичила тільки кришку капота і передні крила. Притому автори новинки радикально збільшили нахил передніх і задніх стійок даху! Через це висота скоротилася відразу на 43 мм (до 1 422 мм). Однак ширина (1800 мм) і довжина (4 605) залишилися практично незмінними.

Цікаво, що «Шутінг брейк» виявився таким же практичним, як звичайний «сарай»: об’єм багажника – 594 літри проти 625 літрів у «сіда». Хоча інтер’єр «просіду» дістався більш просунутий – зі спортивними кріслами, іншим кермом та іншими доповненнями виконання GT-Line, яке заявлено базовим.

До того ж Kia ProСeed буде відрізнятися більш «гострими» налаштуваннями шасі і зменшеним на 5 мм (до 135 мм) дорожнім просвітом. Ще одна особливість – в гаму увійшли тільки потужні (з пропонованих для «сідів») мотори: бензинові 1.0 T-GDI (120 к.с.) і 1.4 T-GDI (140 к.с.), а також дизельний 1.6 CRDI ( 136 к.с.). З ними працюють 6-ступінчаста механіка і 7-ступінчастий робот.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024