Volvo готує електричний кросовер EX60

Час читання: < 1 хв.
0
Volvo готує електричний кросовер EX60

Volvo анонсувала випуск нового електричного кросовера, який отримає індекс EX60 і стане альтернативою нинішньому паливному XC60. Разом із цим електромобілем дебютує нова платформа SPA3, яка наразі знаходиться в розробці. Очікується, що Volvo EX60 вийде на ринок у 2026 році.

Архітектура SPA3 розробляється з акцентом на підвищену модульність і масштабованість. За словами компанії, нова платформа дозволить створювати автомобілі різних розмірів — від великих моделей, більших за EX90, до компактних, менших за EX30. Це має допомогти оптимізувати компоненти та суттєво зменшити витрати на виробництво електромобілів.

До складу платформи входитиме також комплекс технологій Volvo Cars Superset. Це система обчислювальних потужностей, апаратного та програмного забезпечення, яка забезпечить усі потреби майбутніх моделей компанії. Superset виступатиме єдиною технологічною основою, на базі якої можна буде створювати нові електромобілі.

Реклама

На практиці це означає, що поліпшення, впроваджені під час розробки седана ES90, будуть застосовані і в EX60, а потім — в оновленому EX90. Наразі подробиці про Volvo EX60 ще не розголошені.

Седан ES90, електрична альтернатива Volvo S90, буде представлений у березні наступного року. Однак нова платформа для нього не готова — він базується на попередній архітектурі SPA2.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!