Великий електроседан Volvo: перші зображення та дата прем’єри

Час читання: < 1 хв.
0
Великий електроседан Volvo: перші зображення та дата прем'єри

Volvo анонсувала розробку нового електричного седана під індексом ES90, який стане електричною альтернативою поточному флагманському седану S90. Офіційна презентація моделі запланована на березень 2025 року.

Перший відеотизер демонструє профіль Volvo ES90, що в цілому зберігає риси S90, але має сучасніший дизайн з новою лінією даху і розширеною задньою стійкою, а також інтегрований спойлер на багажнику.

Хоча технічні характеристики ще не оголошені, відомо, що ES90 поділиться платформою з кросовером EX90, поставки якого почалися минулого тижня. Отже, електроседан, ймовірно, отримає кілька варіантів двигунів потужністю до 520 к.с. та батарею ємністю 111 кВт·год. Довжина ES90 складе близько 5 метрів при колісній базі 3,1 метра, що робить його трохи коротшим за S90, але з більшою відстанню між осями.

Реклама

Volvo також відзначила зростання популярності своїх електрифікованих моделей: за підсумками серпня продажі збільшилися на 47% загалом і на 52% в Європі. Навіть у Китаї, де загальний попит на Volvo знизився майже на чверть, продажі електромобілів і гібридів зросли на 10% порівняно з минулим роком.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!