Головна Авто BMW готується до випуску електричної версії 3 Series

BMW готується до випуску електричної версії 3 Series

Час читання: < 1 хв.
0
BMW готується до випуску електричної версії 3 Series

Нове покоління BMW 3 Series отримає електричну версію під назвою i3, яка базуватиметься на інноваційній модульній платформі Neue Klasse. Цей середньорозмірний електричний седан обіцяє стати справжньою революцією у сегменті D завдяки своїм високим технічним характеристикам.

BMW уже є одним із лідерів на ринку електромобілів у Європі. У липні компанія продала 14 869 електромобілів, обійшовши Tesla, завдяки популярності моделей iX1 та i4. Компанія активно розвиває лінійку електромобілів, пропонуючи версії з нульовими викидами для більшості своїх моделей, але досі серед них не було електричної версії знаменитого 3 Series.

Реклама

Це зміниться у 2026 році, коли буде презентовано восьме покоління 3 Series, яке складатиметься з традиційної версії на платформі CLAR та електричного i3 на платформі Neue Klasse. Ця платформа вперше буде використана в новому iX3, який вийде у 2025 році, і стане основою для всіх майбутніх електромобілів BMW, від компактного i1 до флагманського i7.

Електричний i3 буде доступний у версіях седан (код NA0) та універсал Touring (код NA1), з дизайном, натхненним концептами BMW i Vision Dee та Vision Neue Klasse, які віддають данину моделям 02 Series 1966 року та 3 Series (E21) 1975 року. Офіційна презентація моделі запланована на листопад 2026 року.

Платформа Neue Klasse також впровадить нові акумулятори шостого покоління BMW, доступні в різних форматах, які заряджатимуться до 80% за 12-20 хвилин і забезпечуватимуть на 50% більшу потужність. Акумулятори будуть доступні з ємністю від 75 до 150 кВт/год, що забезпечить запас ходу до 1000 км за стандартом WLTP, з використанням 800-вольтової електромережі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.