Toyota і Nissan об’єднують зусилля проти китайських конкурентів

Час читання: < 1 хв.
0

Toyota і Nissan — серед кількох японських компаній, які інвестують 7 мільярдів доларів у збільшення виробництва акумуляторів для електромобілів у Японії. Уряд країни планує підтримати ці ініціативи, оскільки прагне створити національний ланцюг постачання, зменшуючи залежність від Китаю та Південної Кореї, які домінують на ринку.

Як повідомляє Nikkei, Toyota та Nissan планують збільшити виробництво акумуляторних батарей на 50%. Представники компаній зазначають, що їхній основний конкурент, китайська BYD, має можливість випускати недорогі електромобілі завдяки контролю над більшістю етапів ланцюга постачання. BYD є другим за обсягом виробником акумуляторів для електромобілів у світі, поступаючись лише CATL.

Інвестиції дозволять збільшити потужність виробництва акумуляторів з 80 ГВт.год до 120 ГВт.год, а до 2030 року цей показник планується підвищити до 150 ГВт.год. Міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії найближчим часом оголосить про виділення 2,44 мільярда доларів на підтримку національних автовиробників.

Реклама

Toyota планує інвестувати близько 1,7 мільярда доларів у збільшення виробництва акумуляторів на своїх дочірніх підприємствах, а також відкриває новий завод для виробництва електромобілів Lexus, запуск якого очікується до 2029 року. Nissan вкладатиме приблизно 1 мільярд доларів у новий завод для виробництва акумуляторів, який має запрацювати у 2028 році.

Крім того, японська компанія Panasonic буде виготовляти запасні частини для акумуляторів електромобілів на замовлення Subaru і Mazda, співпрацюючи з ними для збільшення внутрішнього виробництва.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!