Mercedes-Benz зменшить відмінності між автомобілями з ДВЗ та електрокарами

Час читання: < 1 хв.
0

Коли автовиробники переходять до електрифікації своїх лінійок, неминуче з’являються все більше точок перетину між моделями з двигунами внутрішнього згоряння і екологічно чистими електромобілями. Mercedes, наприклад, нещодавно оголосив, що з точки зору дизайну майбутні моделі все більше наближатимуться одна до одної.

За словами керівництва компанії, нові покоління Mercedes S-Class та EQS відрізнятимуться переважно типом двигуна: S-Class залишиться з традиційним двигуном внутрішнього згоряння, тоді як EQS буде повністю електричним.

Перші результати цієї нової стратегії будуть помітні вже наступного року. У 2025 році S-Class та EQS отримають оновлення, а подальші зміни заплановані на 2026 рік. Ці оновлення стануть основою для майбутніх поколінь обох моделей, які планується випустити до кінця десятиліття.

Реклама

Рішення рухатися в єдиному стилістичному напрямку для всіх моделей, незалежно від типу двигуна, є частиною нової стратегії Mercedes. Компанія переглядає свої плани розвитку та продажу у відповідь на зміни на ринку електромобілів.

Раніше Mercedes ставив собі мету до 2025 року досягти 50% продажів автомобілів з нульовими викидами, проте цей показник тепер перенесено на 2030 рік. Генеральний директор компанії Ола Калленіус також повідомив, що Mercedes продовжить інвестувати в розробку бензинових двигунів і планує продавати автомобілі з ДВЗ довше, ніж спочатку передбачалося.

Оновлення модельного ряду також вимагає перегляду поточної лінійки. Обсяги продажів моделей з двигунами внутрішнього згоряння зменшилися на 22% у першій половині 2024 року, і продажі електромобілів поки не компенсували це падіння.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!