Електричний седан Volvo ES90: перший тизер та термін прем’єри

Час читання: 2 хв.
0

Volvo розкрила деталі свого нового електроседану ES90, який стане наступником S90 і флагманом у лінійці електричних моделей компанії. Очікується, що цей автомобіль вийде на ринок у березні 2025 року. На даний момент Volvo вже публікує перше відео з новинкою, щоб підвищити інтерес до неї. ES90 стане конкурентом для таких серійних електроседанів, як BMW i5, Mercedes-Benz EQE та Audi A6 e-tron.

Згідно з тизером, ES90 матиме схожість з паливним S90 і буде запозичувати деякі елементи дизайну з нинішніх електрокарів Volvo, таких як EX30 та EX90.

Реклама

Новий флагман отримає модульну платформу Volvo SPA2 (Scalable Product Architecture), розроблену у співпраці з материнською компанією Geely, яка вже використовується в EX90.

Попередні дані вказують, що довжина ES90 складе 4,99 метра, ширина — 1,94 метра, а висота — 1,54 метра, з колісною базою понад 3,1 метра. Очікується, що технічна складова ES90 буде подібною до кросовера EX90, з батареєю ємністю 111 кВт·год і потужністю від 279 до 517 кінських сил. Автомобіль буде доступний з заднім або повним приводом.

Виробництво ES90, ймовірно, буде налагоджено в Китаї, а на ринок він вийде навесні наступного року.

Разом з тим, Volvo переглянула свою стратегію повної електрифікації. Компанія вирішила не відмовлятися від двигунів внутрішнього згоряння до 2030 року, як планувалося раніше, через змінюваний ринок, повільний розвиток зарядної інфраструктури та скасування державних стимулів на деяких ринках.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!