Авто

Volvo відмовляється від короткострокових амбіцій у галузі електромобілів

Share

У середу шведський автовиробник Volvo Cars повідомив про коригування своєї стратегії щодо електромобілів. Компанія більше не прагне до 2030 року повністю перейти на виробництво виключно електричних автомобілів. Тепер у її модельному ряді залишаться підключувані гібриди та автомобілі з гібридними двигунами.

Причиною цього рішення стало зниження попиту на електромобілі, частково через обмежену доступність моделей та недостатньо розвинену інфраструктуру зарядних станцій. Крім того, Volvo Cars готується до можливих наслідків запровадження європейських тарифів на електромобілі, виготовлені в Китаї.

Згідно із заявою компанії, до 2030 року вона планує, щоб 90%–100% її продажів складали повністю електричні автомобілі та підключувані гібриди, а до 10% могли бути “м’якими гібридами”, якщо це буде потрібно. Раніше, у 2021 році, Volvo Cars планувала, що до цього часу всі її автомобілі будуть виключно електричними.

Компанія, що знаходиться під контролем китайської Geely Holding, пояснила перегляд своїх планів зміною ринкових умов та потреб клієнтів.

“Ми переконані, що наше майбутнє пов’язане з електромобілями”, – заявив генеральний директор Джим Роуен. “Проте очевидно, що перехід до електрифікації буде нерівномірним, і різні клієнти та ринки йтимуть цим шляхом з різною швидкістю”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Volvo

Останні записи

Як може виглядати новий фургон Dacia (фото)

У модельному ряді Renault є чимало комерційних фургонів, проте у румунського суббренду компанії досі не…

04.09.2024

У електрокросовера Hyundai Ioniq 5 з’явилася позашляхова версія

Північноамериканський підрозділ Hyundai представив оновлену версію електромобіля Ioniq 5 для місцевого ринку. В цілому, автомобіль…

04.09.2024

Німеччина запроваджує нові субсидії на електромобілі

Коаліційний уряд Німеччини затвердив план податкових пільг для стимулювання використання електромобілів після того, як минулого…

04.09.2024

Півмільйона і більше: названі найресурсніші двигуни Hyundai та Kia

Півмільйона кілометрів — це величезна відстань. На таку дистанцію можна обігнути Землю по екватору майже…

04.09.2024

Які документи можна не показувати на блокпосту

З початку повномасштабного вторгнення Росії блокпости стали звичним явищем для українських водіїв. Поліція та військові…

04.09.2024

Розкрито несподівані деталі нового покоління Toyota Harrier

У 2020 році популярний кросовер Toyota Harrier перейшов у нове покоління, отримавши нову платформу, оновлений…

04.09.2024