У електрокросовера Hyundai Ioniq 5 з’явилася позашляхова версія

Час читання: 2 хв.
0

Північноамериканський підрозділ Hyundai представив оновлену версію електромобіля Ioniq 5 для місцевого ринку. В цілому, автомобіль отримав ті ж самі оновлення, що й у Європі навесні, однак для США передбачені й деякі специфічні зміни. Особливістю ринку США стала поява «особливо позашляхової» версії XRT з вдосконаленим шасі та унікальним дизайном.

Відрізнити Ioniq 5 XRT можна за новим комплектом зовнішніх елементів, включаючи великі бампери, захисні накладки на колісні арки та пороги. Ці елементи, а також великий спойлер, виконані в чорному кольорі, що надає автомобілю агресивного вигляду. Додатково електромобіль оснастили буксирувальними вушками та 18-дюймовими дисками з позашляховими шинами розміром 235/60. Інтер’єр версії XRT виконано виключно в чорному кольорі, включаючи стелю.

Реклама

Спеціальна версія отримала унікальні налаштування підвіски та збільшений на 23 міліметри дорожній просвіт. Це покращило геометрію кузова, зокрема кути в’їзду та з’їзду: тепер вони становлять 19,8 та 30 градусів відповідно, порівняно з попередніми 17,5 та 25,4 градуса.

Цей варіант Ioniq 5 буде доступний виключно з двомоторною силовою установкою потужністю 325 к.с. у європейській специфікації та з новою батареєю на 84 кВт*год, яка замінила колишню на 77,4 кВт*год, що використовувалася в США раніше. Ємність базової батареї також зросла з 58 до 63 кВт*год.

Hyundai оголосить точний запас ходу оновленого Ioniq 5 після завершення сертифікації в США, але очікується, що максимальна версія зможе проїжджати близько 500 кілометрів на одному заряді, замість 488 кілометрів, як раніше. Серед інших оновлень — наявність штатного зарядного порту NACS, що дозволяє власникам Ioniq 5 користуватися станціями Tesla Supercharger без додаткових адаптерів.

Незабаром Ioniq 5 почне вироблятися на новому заводі Hyundai Metaplant, який будується в США. Це дозволить покупцям претендувати на національні субсидії на електромобілі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!