Авто

Volvo EX90 представляє початок нової ери в електричних кросоверах

Share

Volvo вступає в нову еру, офіційно презентуючи свій флагманський електричний кросовер EX90. Цей запуск є важливим етапом у розвитку бренду: EX90 стане доступним для широкої аудиторії, а перші поставки до дебютних клієнтів розпочнуться вже цього місяця.

Як найновіша повністю електрична модель Volvo, EX90 обіцяє встановити нові стандарти у сферах безпеки, екологічності та передових технологій.

Перші екземпляри EX90 вже доставлені дилерам у США та Європі, і очікується, що клієнти почнуть отримувати свої автомобілі до кінця цього місяця. Крім того, Volvo має намір розширити свою дистриб’юторську мережу на інші міжнародні ринки в четвертому кварталі цього року та на початку наступного року.

Щоб підкреслити свою впевненість у новій моделі, генеральний директор Volvo Джим Роуен особисто провів жорсткий тест-драйв EX90. Його маршрут протягом 950 кілометрів проходив через три штати від виробничих потужностей компанії. Роуен відзначив EX90 як найкращий автомобіль, який коли-небудь випускала Volvo, похваливши його за комфорт, тишу в салоні, надійність, технології та зручний інтерфейс.

EX90 оснащений кількома технологічними новинками, серед яких перше використання обчислювальної архітектури NVIDIA DRIVE від Volvo. Автомобіль інтегрує систему Snapdragon Cockpit від Qualcomm разом з власним програмним забезпеченням Volvo для управління такими важливими функціями, як безпека та контроль батареї. EX90 отримує регулярні оновлення програмного забезпечення “по повітрю”, що дозволяє постійно розширювати його можливості.

Серед унікальних функцій EX90 — двонаправлена зарядка, що є новаторським досягненням у галузі автомобільних технологій. Ця інновація дозволяє власникам не тільки заряджати свої автомобілі, але й зворотно постачати енергію в мережу, сприяючи стабілізації енергосистеми та підтримці відновлювальних джерел енергії.

Новинка також оснащена преміум-стереосистемою Bowers & Wilkins із спеціальним режимом Abbey Road Studios, що додає автомобілю особливого звучання.

Виробництво нової моделі стартувало цього року на заводі бренду в Південній Кароліні, який було модернізовано для забезпечення щорічного випуску до 150 тисяч автомобілів. Нещодавні інвестиції були спрямовані на модернізацію виробництва та створення нової лінії збору акумуляторів.

Що стосується цін, то базова модель Volvo EX90 з одним двигуном і заднім приводом коштує 83 495 євро. Ця версія має потужність 279 кінських сил і забезпечує дальність ходу до 580 кілометрів. Модель з двома двигунами, потужністю 408 кінських сил, має вартість від 89 тисяч євро і пропонує дальність ходу до 585 кілометрів. Топова версія EX90 Twin Motor Performance з потужністю 517 кінських сил має ціну від 98,5 тисяч євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Volvo

Останні записи

Toyota піддалася критиці через низькі результати краш-тестів

Кросовер Toyota Raize, який вже багато років є частиною модельного ряду компанії і представляє альтернативу…

04.09.2024

Новий електричний седан Lexus кине виклик Tesla Model 3

Lexus готується до серйозної трансформації у світі електромобілів з випуском нового електричного седана в 2026…

04.09.2024

Nissan оновив свій флагманський позашляховик: представлений Nissan Armada 2025

Nissan презентував оновлений Armada 2025, найбільший позашляховик у своєму модельному ряді. Цей трирядний SUV пройшов…

04.09.2024

Автовласникам повідомили, коли на АЗС в Україні зростуть ціни

В Україні у вересні 2024 року, незважаючи на підвищення акцизів на паливо, очікується, що ціни…

04.09.2024

Верховна Рада не підтримала нові податки для АЗС

Народні депутати Верховної Ради не змогли проголосувати у першому читанні за законопроєкт №11416-д, який передбачає…

04.09.2024

Volkswagen готує новий бюджетний кросовер (фото)

Volkswagen продовжує розширювати свою лінійку бюджетних кросоверів на ринках, що розвиваються. Після запуску моделі Nivus…

04.09.2024