BMW відкликає весь тираж електрокарів MINI через загрозу займання

Час читання: < 1 хв.
0
BMW відкликає весь тираж електрокарів MINI через загрозу займання

BMW оголосила про відкликання всього тиражу електрокарів MINI через загрозу займання. Німецьке видання Bild повідомило, що всі моделі першого покоління, які працюють на батареях, мають бути відправлені на сервіс. Основна причина відкликання полягає в тому, що у корпусі високовольтного акумулятора може бути отвір, через який потрапляє волога і пошкоджує ізоляцію. Це створює ризик пожежі, навіть якщо електромобіль MINI Cooper SE припаркований, і вже сталося два випадки загоряння.

Німецькі журналісти охрестили цю кампанію як “мега-міні-відкликання”, що відображає масштаби проблеми: тільки в Німеччині в зоні ризику опинилися 39 тисяч хетчбеків. З метою вирішення проблеми BMW планує оновити програмне забезпечення автомобілів. Нова прошивка дозволить діагностувати наявність проблеми та примусово розряджати батарею, щоб запобігти можливій пожежі.

Власники MINI Cooper SE, виготовлених з листопада 2018 року по січень 2024 року, повинні відвідати сервісний центр. Якщо система виявить пошкодження високовольтної системи, автомобіль потрібно буде терміново доставити до дилера. У такому випадку на сервісі не тільки оновлять програмне забезпечення, але й замінять пошкоджену батарею. Наразі електромобілі MINI випускаються в Китаї, але нове покоління моделей не підпадає під це відкликання. На даний момент доступні дві комплектації: E Classic і SE, а в майбутньому планується переведення «заряджених» хот-хетчів лінійки JCW на електротягу.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!