Хетчбек та компакт-кросовер: розкрито майбутнє сімейства Dacia Sandero

Час читання: 2 хв.
0
Хетчбек та компакт-кросовер: розкрито майбутнє сімейства Dacia Sandero

Модель Dacia Sandero протягом тривалого часу залишалася однією з найпопулярніших у портфоліо румунського бренду Renault. Проте нещодавно керівництво компанії вирішило провести значні зміни, щоб розширити свою присутність на ринку, запровадивши нові стратегії для різних сегментів.

Згідно з повідомленням французького порталу «Automobile-Magazine», у четвертому поколінні Dacia спільно з Renault планують перегляд концепцій моделей Sandero та Stepway, розділивши їх за різними класами. У новій ітерації Sandero залишиться 5-дверним хетчбеком, тоді як Stepway стане компактним кросовером.

Реклама

Прем’єра нового Sandero запланована на 2025 рік, а продажі розпочнуться у 2026-му. Хетчбек буде побудований на платформі CMF-B і матиме в арсеналі як гібридні силові установки, так і повністю електричний двигун, запозичений у нового Renault 5 E-Tech.

Модель Stepway, з іншого боку, не матиме спільних кузовних елементів із Sandero і перетвориться на міський кросовер. Він буде більшим за хетчбек, з довжиною близько 4,15 метра, що відповідає розмірам Captur першого покоління та кросовера Kardian, розробленого для ринків, що розвиваються.

У лінійці Dacia новий Stepway розташується на найнижчій сходинці серед «паркетників», під такими моделями як Duster і Bigster. Його вихід на ринок планується на 2027 рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!