Третє покоління Peugeot 208 стане повністю електричним

Час читання: 2 хв.
0
Третє покоління Peugeot 208 стане повністю електричним

Французький автовиробник Peugeot активно розширює свою присутність в сегменті електромобілів. Однією з майбутніх новинок стане хетчбек нового покоління 208, який очікується повністю електричним і буде конкурувати з Renault 5 E-Tech. Французький портал «Automobile-magazine» не лише представив можливий вигляд нового «Пежо», а й розкрив деталі про нього.

За словами штатного дизайнера видання Дідьє Ріка, третє покоління 208 ознаменує новий етап у розвитку бренду Peugeot.

Реклама

Новий хетчбек отримає чорну решітку радіатора, натхненну концептом Peugeot Iception, під якою розташований двоступінчастий «гриль». Денні ходові вогні п’ятидверки будуть мати три «клацання», а самі фари елегантно впишуться у вертикальні виїмки в бампері, які можуть бути призначені для охолодження гальм або просто для більш агресивного вигляду.

Силует нового 208 збережеться в пропорціях актуальної моделі, з подовженим плоским капотом і житловою задньою частиною, в якій буде реалізоване рішення з так званим «дахом, що парить», яке вже набридло багатьом.

Західні інсайдери стверджують, що новий Peugeot 208 буде побудований на платформі STLA Small від групи Stellantis (не плутати з платформою STLA Smart, яку використовує Citroen C3 та Fiat Grande Panda). Машина буде представлена виключно в електричному варіанті без бензинових або гібридних двигунів.

У лінійці будуть версії з електромоторами потужністю 136 і 156 кінських сил, а також варіант близько 200 к.с. для «зарядженої» спецсерії.

Офіційна прем’єра нового Peugeot 208 очікується в 2026 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!