Авто

У 2026 році Volkswagen випустить електричний GTI

Share

Минув майже рік з моменту анонсу Volkswagen планів випустити електричну версію GTI. Концепт ID. GTI буде перетворено на серійну модель до 2026 року для європейського ринку. Volkswagen також сподівається, що цей гарячий хетчбек з’явиться в США за ціною близько $25 000, але наразі це лише плани.

Журналісти Motor1 Italy поспілкувалися з генеральним директором Volkswagen Томасом Шефером про перший GTI без двигуна внутрішнього згоряння. Шефер не упустив можливості відзначити переваги електричного GTI, зазначивши, що його підвіска і шасі будуть на ще вищому рівні порівняно з нинішньою бензиновою моделлю. Мета полягає в тому, щоб створити автомобіль не тільки з високою продуктивністю, але й з захоплюючим досвідом і керуванням.

Шефер також додав, що автомобіль матиме функцію GTI e-sound, що передбачає наявність штучного звуку двигуна, який відтворюватиметься через динаміки.

Варто зазначити, що концепт ID. GTI не є передвісником електричного Golf GTI, а представляє собою меншого автомобіля. Продемонстрований минулого року на IAA Mobility у Мюнхені спортивний концепт заснований на ID. 2all — електричному хетчбеку розміром з Polo. В Європі ще продається Polo GTI з бензиновим двигуном об’ємом 2.0 літра і потужністю 204 к.с. До свого припинення виробництва у 2023 році, ще менший up! GTI оснащувався 1.0-літровим турбованим трициліндровим двигуном потужністю 115 к.с.

Ще один повністю електричний Golf з’явиться не раніше кінця десятиліття, коли вийде дев’яте покоління. Поточна версія восьмого покоління Golf з бензиновими двигунами може продовжувати продаватися до 2035 року, оскільки Volkswagen не виключає можливість одночасного продажу двох поколінь протягом кількох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Volkswagen

Останні записи

Зимові чи всесезонні шини: що краще обрати для вашого авто

З настанням зими щоразу стає питання заміни шин. Літні шини взимку — це просто жах,…

23.10.2024

Skoda Kodiaq RS нового покоління помітили підчас тестів (ФОТО)

Кросовер Skoda Kodiaq другого покоління невдовзі отримає заряджений варіант RS. Його повинні презентувати найближчим часом, а…

23.10.2024

Два Bugatti Chiron врізалися один в одного під час обгону вантажівки

У Марокко сталася аварія двох гіперкарів Bugatti Chiron із вантажівкою. У розпорядженні порталу Reddit опинилися…

23.10.2024

Незабаром Dodge Charger отримає твердотілі батареї

Stellantis продовжує розвивати партнерство з компанією Factorial, яка виготовляє твердотільні акумуляторні батареї. Метою співробітництва є…

23.10.2024

Чим зможе здивувати новий кросовер Cupra Raval

Повністю електричний Raval збереже спортивний імідж Cupra, коли його буде запущено наступного року. Західні видання…

23.10.2024

З’явилися зображення нового пікапа Hyundai Creta

Гамма моделей корейського автовиробника Hyundai включає таку кількість кросоверів, що встежити за ними буває непросто.…

23.10.2024