Toyota виплатить власникам RAV4 по 75 доларів за проблеми з клемами акумулятора

Час читання: < 1 хв.
0

Торік Toyota визнала, що багато власників її кросоверів RAV4 зіштовхнулися з несподіваною проблемою. На автомобілях існував ризик короткого замикання через неправильно затягнуті клеми акумулятора. У листопаді компанія відкликала через цей дефект 1,9 мільйона одиниць RAV4 і нещодавно досягла мирової угоди з клієнтами, які подали на неї до суду.

Власникам кросоверів, у яких виявилася така проблема, виплатять по 75 доларів. Примітно, що адвокати, які виграли справу проти Toyota, отримають значно більше – 13 мільйонів 250 тисяч доларів гонорару та 350 тисяч доларів на покриття судових витрат.

Перший позов, пов’язаний із цим питанням, було подано у березні 2021 року, незабаром після того, як організація NHTSA почала розслідувати повідомлення про проблеми з акумулятором у моделях RAV4 2013-2018 років випуску.

Встановлено, що дефектні автомобілі могли бути оснащені 12-вольтовими батареями з меншою верхньою частиною, ніж потрібно. Це ускладнювало їх фіксацію кріпленнями, і коли позитивна клема торкалася затискання, це призводило до короткого замикання та займання моторного відсіку.

Окрім тих, кому виплатять по 75 доларів, ще 12 осіб отримають по 5 тисяч доларів кожна, оскільки вони зазнали суттєвих пошкоджень своїх автомобілів внаслідок пожежі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!