BMW переходить з лазерних фар на LED-технології

Час читання: < 1 хв.
0
BMW переходить з лазерних фар на LED-технології

BMW вперше представила лазерні фари на моделі i8 у 2014 році, випередивши Audi R8. Тепер компанія повертається до старішої LED-технології. Лазерні фари BMW забезпечують більшу дальність світіння, компактність та менше тепловиділення, і в даний час доступні на моделях BMW X7 та 4 Series Gran Coupe в США. Проте представник BMW Андреас Сурер повідомив CarSales, що майбутні моделі, ймовірно, не будуть оснащені лазерними фарами, хоча це може змінитися.

«Зараз лазерні фари ще є на G26 [4 Series Gran Coupe] та [G07] X7, але ми не плануємо використовувати їх у майбутніх моделях. G60 і G61 [5 Series та 5 Series Touring] їх не мають, і нова 7 Series теж. Хоча лазерні фари мають відмінну дальність, новітні матричні світлодіодні фари забезпечують найкращий розподіл світла», – зазначив топ-менеджер.

Audi продовжує пропонувати лазерні фари на деяких моделях, комбінуючи їх зі світлодіодними технологіями. Однак, оскільки світлодіодна технологія удосконалюється, вона може стати більш популярною. Крім того, суворі нормативи у США, які ускладнюють впровадження адаптивних систем освітлення, також впливають на вибір технології. Наприклад, Audi Q8 e-tron отримує адаптивне освітлення в Європі, але не в США.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!