Авто

Названі авто, якими найбільше задоволені їхні власники

Share
Консалтингова фірма JD Power оприлюднила результати свого нового дослідження APEAL (Рейтинг задоволеності). Цього року найбільше задоволення серед автовласників викликали нові автомобілі брендів Rivian, Porsche та MINI, а рівень задоволеності покупцями нових електрокарів досяг історичного максимуму. Однак учасники опитування також вказали на кілька дратівливих факторів.

Серед преміальних брендів лідерами за кількістю балів стали Porsche (891), Jaguar (886) та Land Rover (882). У цю категорію аналітики формально включили і марку Rivian, яка брала участь у дослідженні поза рахунком (як і Tesla), набравши 900 балів. Середній показник по сегменту склав 870 балів.

Серед масових виробників рейтинг очолила марка MINI, яка позиціонує себе як преміальна. Вона отримала 858 балів. Слідом ідуть Ram (854) та Kia (853). Середній показник у цьому сегменті становив 838 балів, що є традиційною тенденцією. Аналітики відзначили, що загальний рівень задоволеності зріс на 2 бали порівняно з минулим роком і досяг 848, перервавши попередній період планомірного зниження. Це свідчить про те, що виробники стали більш уважними до побажань своїх клієнтів.

Середній рівень задоволеності електрокарами становив рекордні 877 балів. У модельному заліку абсолютним переможцем став седан BMW 7 серії, а найбільшу кількість нагород в окремих сегментах отримали Hyundai, Kia, BMW та Toyota.

JD Power особливо підкреслили, що медіасистеми продовжують викликати найбільше роздратування у користувачів серед усіх компонентів автомобілів. Власники скаржаться на складні інтерфейси та низьку якість звуку. Таким чином, незважаючи на високі показники задоволеності, виробникам доведеться вирішувати проблеми з автомобільними медіасистемами, щоб повністю задовольнити потреби клієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Три смертельні небезпеки перекачаних шин: чому це важливо контролювати

Перекачування шин, тобто використання тиску, що перевищує рекомендований виробником, може призвести до серйозних проблем, які…

31.08.2024

Lamborghini показала в Китаї гібридні Urus SE та Revuelto (фото)

На автосалоні в Ченду компанія Lamborghini вразила публіку, представивши одразу дві інноваційні моделі: гібридний Urus…

31.08.2024

Aston Martin Vanquish знову демонструє свій ретро-дизайн

Aston Martin готується презентувати новий Vanquish, який обіцяє стати не просто наступником DBS, а справжньою…

31.08.2024

Volvo показала в Китаї свій перший мінівен EM90, а також свій найшвидший паркетник EX30

На автосалоні в китайському місті Ченду компанія Volvo представила свій перший серійний мінівен, який отримав…

31.08.2024

Експерт розкрив головну проблему гібридних автомобілів з можливістю підзарядки

Фахівці провели тестування більшості автомобілів з гібридними силовими установками, які можна заряджати від зовнішньої електромережі,…

31.08.2024

Mercedes готується до продажу електричного аналога S-class

Фактично це означає, що EQS буде випускатися лише одне покоління, хоча модель отримає фейсліфтинг перед…

31.08.2024