Авто

Прототипи електромобіля Ferrari вже мають за собою тисячі кілометрів випробувань

Share

Перший електромобіль Ferrari буде представлений наприкінці 2025 року, а запущений у виробництво – на початку 2026 року. Таку інформацію підтвердив генеральний директор італійського бренду Бенедетто Вінья британському виданню Autocar. Топ-менеджер також поділився подробицями про процес розробки електрокара і спростував деякі чутки, пов’язані з ним.

За словами Бенедетто Віньї, прототип електрокара вже пройшов кілька тисяч кілометрів. Очевидно, йдеться про мул з модифікованим кузовом Maserati Levante, один з яких сфотографували шпигуни минулого місяця. Компанія Maserati з Маранелло використовувала цю модель як ранній прототип-донор для власного кросовера Prosangue. Форма електрокара ще не була офіційно оголошена, але судячи з патентних зображень, опублікованих два з половиною роки тому, це буде суперкар з обрисами, схожими на бензинову модель з середньомоторним розташуванням двигуна.

Минулого місяця агентство Reuters повідомило з посиланням на інсайдерів, що перший електромобіль Ferrari коштуватиме щонайменше 500 000 євро і що компанія вже розробляє другу модель без двигуна внутрішнього згоряння. Бенедетто Вінья назвав цю інформацію «сюрпризом» і відмовився її підтверджувати. За його словами, виробник фактично приймає рішення про ціну нового продукту за місяць до його запуску.

Компанія вироблятиме електромобілі та їхні ключові компоненти, включаючи електродвигуни та акумулятори, на своєму нещодавно відкритому заводі E-building. У той же час, самі акумуляторні батареї будуть закуповуватися у кількох неназваних постачальників. Подробиць небагато, але Бенедетто Вінья заявив, що широко розповсюджені літій-залізо-фосфатні батареї ніколи не будуть використовуватися, оскільки вони недостатньо хороші для Ferrari.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Ferrari

Останні записи

Перше фото електричного Dodge Charger Pursuit

Марка Dodge оприлюднила тизер, на якому зображено новий поліцейський Charger Pursuit останнього покоління. Хоча подробиць…

27.08.2024

10 автомобільних аксесуарів, які зроблять життя водія комфортнішим

Водіння автомобіля приносить не лише задоволення, але й несе певну відповідальність. Сучасні аксесуари можуть значно…

27.08.2024

Hyundai оголосила комплектації та ціни на Sonata 2025

Hyundai повністю оновила дизайн седана Sonata, а модельний ряд 2025 року отримав підвищення цін по…

27.08.2024

Nissan частково розсекретив новий Patrol

Nissan представив тизер нової радіаторної решітки для свого позашляховика Patrol, який у США відомий під…

27.08.2024

Названо які автомобільні функції найбільше нервують водіїв

Сучасні автомобілі наповнені новітніми технологіями, що повинні полегшувати життя водіїв. Проте деякі з цих функцій…

27.08.2024

Як економити на пальному: експертні рекомендації для водіїв

Щоб знизити витрати на пальне, важливо обрати економічний автомобіль і застосовувати правильні методи водіння. Технічні…

27.08.2024