Офіційно представлено крос-купе Volkswagen ID. Unyx (фото)

Час читання: 2 хв.
0
Офіційно представлено крос-купе Volkswagen ID. Unyx (фото)

Компанія Volkswagen офіційно розсекретила свій новий електромобіль – крос-купе під назвою ID.Unyx. Згодом назва Unyx стане суббрендом, до лінійки якого увійдуть ще чотири електромобілі. Новинка буде доступна з двома силовими установками і забезпечуватиме запас ходу понад 620 кілометрів. Однак дату старту продажів поки що не оголошено.

Volkswagen вже публікував зображення екстер’єру ID.Unyx, а тепер доповнив їх фотографіями салону. Інтер’єр новинки в основному схожий на салони інших електричних моделей Volkswagen, але для цільової аудиторії компанія додала оригінальні нововведення до медіасистеми.

ID.Unyx орієнтований на молодих і активних покупців. Його голосовий помічник з елементами штучного інтелекту матиме тривимірний аватар. Інтерактивне зображення аватара буде змінним і синхронізованим з бортовою електронікою. Користувачі зможуть налаштовувати голос, яким аватар відповідатиме на запитання.

Базова версія електромобіля оснащена одним електромотором потужністю 286 кінських сил і 77-кіловат-годинною батареєю, що забезпечує запас ходу до 621 кілометра за циклом CLTC. Пізніше з’явиться повнопривідна версія потужністю 340 кінських сил.

Volkswagen ID.Unyx розроблений у новому дослідно-конструкторському центрі VW у Хефеї на сході Китаю, де й буде випускатися. До 2026 року центр розробить ще чотири моделі ID.Unyx, включаючи кросовери та седани, які продаватимуть через відокремлені дилерські центри. Загалом, план Volkswagen щодо зміцнення позицій на місцевому ринку передбачає випуск 34 нових моделей до 2030 року, з яких 16 будуть повністю електричними і ще шість — підключуваними гібридами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!