Авто

Ferrari представила деталі першого електромобіля: відмова від LFP-батарей

Share

Легендарний італійський автовиробник Ferrari готується до знакової події своєї історії – випуску першої повністю електричної моделі. Прем’єру нового електричного суперкара від Ferrari очікують наприкінці 2024 року, а його продажі стартують у 2026 році. Генеральний директор компанії Бенедетто Вінья пообіцяв, що новинка буде створена “правильно” і зможе порадувати як давніх шанувальників бренду, так і любителів передових технологій.

Компанія поки що не розкриває конкретних технічних деталей майбутньої новинки, але відомо, що вона буде побудована на платформі, яка використовувалася для створення прототипу на базі позашляховика Maserati Levante. Проте остаточний серійний дизайн, швидше за все, значно відрізнятиметься від цього “донора”.

Бенедетто Вінья зазначив, що при розробці електромобіля компанія прагнутиме зберегти фірмові їздові якості своїх моделей із ДВС. Для цього акумуляторна батарея буде розташована таким чином, щоб максимально збалансувати вагу машини, подібно до того, як це реалізовано в нинішніх середньомоторних і передньомоторних Ferrari.

“Не існує встановленого шаблону. Люди купують Ferrari, тому що їм приносить величезне задоволення водити їх, а не через якісь окремі фактори”, – наголосив Вінья. За його словами, новий електромобіль повинен сподобатися як постійним клієнтам марки, так і новим ентузіастам бренду.

Вінья також спростував інформацію про те, що Ferrari використовуватиме літій-залізо-фосфатні акумулятори у своїй електричній моделі. Натомість компанія має намір закуповувати батарейні блоки у кількох постачальників, щоб забезпечити диференціацію продукції та можливості довгострокового обслуговування.

Виробництво першого електромобіля Ferrari буде налагоджено на новому енергетичному заводі E-building у Маранелло. Спочатку там будуть випускатися гібридні моделі Purosangue і SF90, а в 2026 до них додадуться і суто електричні версії. Вінья запевнив, що у майбутній лінійці Ferrari будуть представлені автомобілі з ДВС, гібридні та повністю електричні моделі, співвідношення яких визначатиметься споживчим попитом, а не заданою метою продажу.

За попередніми даними, ціна на дебютний електричний суперкар Ferrari стартуватиме від 500 000 доларів США. Крім того, у розробці вже знаходиться друга електрична модель компанії. Проте Вінья відмовився коментувати цю інформацію, наголосивши, що остаточну вартість новинки Ferrari оголосить за місяць до початку продажів.

Безперечно одне – Ferrari готується до важливого етапу своєї історії, випускаючи перший у своїй лінійці повністю електричний автомобіль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Ferrari

Останні записи

Представлені нові двигуни для BMW 5-Series Touring та електричного i5 Touring

BMW розширює асортимент двигунів для універсала 5-Series та його електричної версії i5 Touring. Якщо раніше…

25.09.2024

Skoda розкрила дату прем’єри недорогого кросовера Elroq

До прем'єри нового бюджетного кросовера Skoda залишилося менше тижня. Чеська компанія оголосила про це, опублікувавши…

25.09.2024

Представлено Toyota GR Corolla 2025: Оголошено ціни

Представлена Toyota GR Corolla 2025 стартує з ціни 39 995 доларів за базову комплектацію Core,…

25.09.2024

Три прості секрети, які подовжать життя вашого авто

Щоб автомобіль служив довше і не потребував частого ремонту, важливо забезпечити йому належний догляд і…

25.09.2024

Названо 5 автомобілів з найгіршою якістю салону

Під час вибору автомобіля українці здебільшого звертають увагу на його ходові якості або надійність, проте…

25.09.2024

Понад 1900 загиблих у ДТП в Україні цього року: найпоширеніші причини аварій

З початку року в Україні сталося 1918 смертельних ДТП, унаслідок яких загинули понад 1900 людей.…

25.09.2024