Tesla оголосила про підготовку оновленої версії Model Y

Час читання: 2 хв.
0
Tesla оголосила про підготовку оновленої версії Model Y

Tesla Model Y – найпопулярніший електромобіль у світі; незважаючи на початкову ціну $44 990, покупці не можуть встояти перед його високою продуктивністю, вражаючим запасом ходу і кузовом кросовера. Не дивно, що Tesla продала понад 1,2 мільйони одиниць по всьому світу минулого року. Однак бренд не може спочивати на лаврах, і для підтримки привабливості Model Y потрібне оновлення.

Прототип оновленої Model Y (кодове ім’я Juniper) був помічений на випробуваннях у США із сильно замаскованими передньою та задньою частинами. Це вказує на те, що оновлена ​​модель отримає новий дизайн як спереду, так і ззаду, і, швидше за все, запозичує візуальні елементи нового седана Model 3. Хоча це важко сказати напевно, передня частина здається більш вузькою, з менш громіздкими фарами, що поступилися місце більш тонким, обтічних блоків. Ймовірно, фари будуть розташовані аналогічно до меншого Model 3. Задня частина отримає ліхтарі в стилі бумеранга, як у оновленого Model 3 (кодове ім’я Highland).

Про проект Juniper відомо небагато, але генеральний директор Tesla Ілон Маск підтвердив на початку цього року, що оновлена ​​модель не буде представлена ​​у 2024 році.

Глава компанії заявив у соцмережах: «Жодного „освіження“ Model Y цього року не буде.»

Маск додав, що автовиробник «постійно покращує свої автомобілі, тому навіть машина, випущена на [шість] місяців пізніше, буде трохи кращою». Це суперечить попереднім повідомленням, що передбачали дебют нової Model Y цього року.

Тим не менш, існує ймовірність, що рестайлінгова модель буде представлена ​​наприкінці року і стане доступною лише на початку 2025 року. Це лише припущення, оскільки Tesla поки не зробила жодних заяв. Однак користувач Reddit, який стверджує, що знає колишніх співробітників Tesla, поділився, що оновлення Model Y Juniper може вийти раніше, ніж очікувалося, щоб компенсувати низькі продажі Model 3.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!